Motivert Skistad: - Bare å dra hjem å trene for fremtiden

23-åringen fra Konnerud lar ikke nederlaget i VM-finalen knekke motivasjonen.

Publisert Sist oppdatert

SLOVENIA/DRAMMEN: Etter å ha ligget hakket foran verdenseliten i mesteparten av sprintløypa i Planica gjennom dagen ble det til slutt en sur femteplass bak fire svensker etter at det raknet for de to norske jentene på tampen av finalen.

- Det var surt og kjedelig på en dag som dette. Det stoppet seg ganske tidlig egentlig, sa Stavås Skistad i et NRK-intervju i etterkant av løpet.

Kort tid i forveien hadde hun tatt seg videre fra det skitrener Lage Sofienlund karakteriserte som en brutal semifinale, etter å ha nærmest spasert seg videre fra prolog og kvartfinale.

Og det var tydelig at kreftene brått tok slutt. Svenskene var vesentlig kvikkere opp den siste kneika på det tunge, bløte føret i mildværet i Planica.

- Jeg tror det var føret og en såpass krevende løype som gjorde at svenskene ble litt for sterke i dag. På dette føret er jeg ikke bedre, jeg er litt for tung foreløpig. Så det er bare å dra hjem å trene, sa en Skistad som så ut til å ta nederlaget med god fatning.

Utifra forutsetningene før sesongen forteller sprintfantomet fra Konnerud at hun tross alt er fornøyd med å bli beste norske i en VM-finale.

- Jeg tar med meg at jeg begynner å nærme meg, og tror det kommer til å gå bra i fremtiden selv om dette er surt nå, sa Skistad.

Powered by Labrador CMS