Fra sensasjonell åpning til nesten-katastrofe for Grøndal i Tyskland

Ble nesten svømmetur for drammenseren da bilen var en hårsbredd fra å havne i en elv etter utforkjøring.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/TYSKLAND: Anders Grøndal og kartleser Marius Fuglerud skulle som vanlig avslutte sesongen i Lausitz Rally i den østlige delen av Tyskland.

I år var det stor deltagelse og ikke minst med to verdensmestere i spissen Andreas Mikkelsen og Tom Kristensson. Mikkelsen kom i en helt ny 2023 fabrikksbil som debuterte i dette rallyet, så han og kartleser Torstein Eriksen fra Steinberg var skyhøye favoritter.

Grøndal har hatt en elendig rallysesong med mange brutte løp, og ville nå vise hva de var gode for.

Tett fight mot VM-eliten

Og mange sperret nok opp øynene da resultatet fra først fartsetappe tikket inn på nettet grytidlig lørdag morgen. Raskest av alle de 91 startene var nemlig Grøndal og Fuglerud, 4.1 sekunder foran storfavoritten Andreas Mikkelsen. Så slo Mikkelsen tilbake og tok andre fartsetappe, så inn til først service var det dobbelt norsk. Også svenske Tom Kristensson vil være med i teten og tok etappe tre, men bare fire tiendeler foran Andreas Mikkelsen som kun var et tiendel foran Grøndal.

De små tidsdifferansene fortsatte utover i løpet, men på den fjerde etappen fikk Grøndal tettet luftinntaket med søle slik at motoren gikk varm og gutta tapte mye tid. De datt dermed ned til 3. plass totalt, men var allikevel med og fightet helt i toppen. Og ikke mot hvem som helst. Både Andreas Mikkelsen og Tom Kristensson er verdensmestere.

Uten varmgang i motor hadde det vært uhyre jevnt mot Tom Kristensson, men nå var det bare å sikre pallplassen på sist etappe - noe hele teamet hadde vært kjempefornøyd med.

Havnet nesten i vannet

Men slik gikk det ikke. I bekmørket etter en lang slette misset Grøndal innbremsingen, og det ble en spektakulær avkjøring - som endte ubehagelig nær en bratt skråning og ned i en elv.

Heldigvis stoppet ferden noen cm tidlig nok til ikke å havne i vannet.

Til tross for avkjøringen er det allikevel en kjempefornøyd Grøndal etter årets siste løp.

- Tross svært lite kjøring i år viste de at de matchet farten til VM-gutta og det var mange andre gode team på plass også, uttaler teamet i en pressemelding.

- Anders takker mekaniker-teamet som leverte perfekte servicer slik at de kunne hevde seg helt der oppe!

Powered by Labrador CMS