GULLJUBEL: Frank Tore Larsen (t.h.) og kartleser Torstein Eriksen (t.v.), begge fra Steinberg.
GULLJUBEL: Frank Tore Larsen (t.h.) og kartleser Torstein Eriksen (t.v.), begge fra Steinberg.

Frank Tore Larsen norgesmester i rally

For andre året på rad har fartsfantomet fra Steinberg tatt NM-gull etter at han året før vurderte å legge opp.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/HAMAR: Larsen lå på 2. plass og fire poeng bak Eyvind Brynildsen før årets sjette og siste NM-runde under Rally Hedemarken, og alt måtte stemme dersom den regjerende norgesmesteren i rally skulle gjenta bragden i helga.

- Det var i utgangspunktet førstemann til mål av oss to, og det ble en skikkelig sekundstrid fra start til mål, forteller Larsen til DRM24.

Og etter fartsetapper både fredag kveld og lørdag med maksimal poengfangst i sin VW Polo R5, ble det altså klart at superdoen Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen kunne juble for gull igjen.

Triumfen på flatbygdene i Hedemark er Larsens andre seier på rad og tredje seier av seks mulige i årets norgesmesterskap. I Rally Hedemarken var han raskest på samtlige 10 fartsprøver.

Bånn gass hele veien

Gull-rival Eyvind Brynildsen kjørte av veien og måtte bryte på siste fartsprøve, men var altså bak Larsen i tid på samtlige fartsprøver. Allikevel ble det en nervepirrende sekundstrid fra start til slutt, hvor Brynildsen kun lå 3,5 sekunder bak Larsen etter SS9.

- Det var rett og slett bånn gass hele veien med bare noen sekunder som skilte. Det ble en fight til siste slutt, og Brynildsen måtte satse alt på å hente inn forspranget på siste fartsprøve da han endte i grøfta. Det var førstemann til mål som vant gullet, og det er ingen ting som er bedre enn å vinne på denne måten, forteller Larsen.

Han forteller at det ligger en ekstrem innsats bak årets sesong.

- Det blir et altoppslukende prosjekt, og vi har satset alt på å få det til og det smaker desto bedre da man lykkes, sier Larsen.

Grøndal på andreplass

Drammenser Anders Grøndal stilte også til start på Hedemarken, men har etter flere brutte løp og bilproblemer tidligere i år ikke hatt kjangs på medalje.

NM-veteranen med Marius Fuglerud i kartleserstolen kjørte imidlertid inn til andreplass i dagens løp i sin Skoda Fabia R5, hvilket er årets første løp på pallen for Grøndal, 1. minutt og 21 sekunder bak Frank Tore Larsen.

Høyt nivå

Larsen forteller at det er for tidlig å spå om fremtiden, etter at han før fjorårssesongen som også endte med NM-gull vurderte å legge opp.

- Så langt har jeg ikke tenkt enda, men det er klart at skulle man lagt opp hadde det vært riktig tidspunkt. Samtidig er det vanskelig å gi seg når det går bra, og man vil gjerne gjøre det igjen. Uansett vil nok denne sesongen bli husket som den med det høyeste nivået og skarpeste konkurransen på mange år, og dette NM-gullet henger derfor veldig høyt, sier Larsen.

Han viser til at NM-rivalene Ole Christian Veiby og Eyvind Brynildsen delstar i VM, og Brynildsen endte nylig på en 10. plass totalt i WRC i Hellas.

- Det er folk i toppen av VM vi slår. Det forteller litt om nivået på årets norgesmesterskap, og det viser at vi ferdighetsmessig holder internasjonal standard og at vi har noe der å gjøre. Med tanke på budsjetter og hva man trenger økonomisk for å satse internasjonalt er det en annen sak. Vi er en vanlig familie fra Steinberg med vanlige jobber utenom dette, sier Larsen.

Han retter også en stor takk til teamet, mekanikere og familien som har bidratt for å få alt til, og bidratt til full klaff med bilen gjennom sesongen.

- Det har vært plettfritt. Nå skal jeg bare nyte seieren, avslutter Larsen.

Powered by Labrador CMS