Grøndal skulle trappe ned - men rallykjøringen ble for gøy

Anders Grøndal har hentet inn reserve-kartleser for å stille til start i 2. NM-runde. - For morsomt å kjøre Sigdalsrally!

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Anders Grøndal har de siste par sesongene brukt stadig mer tid på langrenn og løping, samtidig som han stiftet familie, har blitt småbarnspappa og har en travel jobb på Bilbutikken på Gulskogen.

Dette lar seg vanskelig kombinere med fulltidssatsing på øverste nivå i rally, og planen var derfor kun å kjøre to løp i årets norgesmesterskap - nemlig Sigdalsrally og Numedalsrally i Buskerud.

-  Skal man hevde seg i toppen i rally krever det mye forarbeide og tid. Den tiden har ikke Anders hatt de siste årene, forteller pappa Stein Grøndal til DRM24.

Etter hvert vil Anders ta over roret på Bilbutikken når pappa Stein trekker inn årene og trer inn i pensjonistenes rekker. 

- Jeg har passert 70 og det blir stadig mer å gjøre jobbmessig for Anders og ikke minst større ansvar, forteller Stein (bildet).

Fikk tilbake «kicket»

Helgas NM-runde på Hadeland var derfor ikke med i planene, for Anders skulle gå «Hauer'n» (Thorleif Haugs minneløp), og hadde heller ikke kartleser Veronica Engan tilgjengelig. Men etter å fullført Sigdalsrally som nummer to og fått en god dag bak rattet i rallybilen kom åpenbart Grøndal junior på andre tanker. 

Pappa Stein, som selv har karriere som rallysjåfør, må derfor kanskje smøre seg med en ekstra porsjon tålmodighet. Og har nok en viss forståelse for det.

- Det er dette kicket med rally. Det er jo så moro og kjøring i Sigdal gav mersmak, så han begynte å jobbe internt med å kjøre Rally Hadeland allikevel, forteller Stein.

Og etter å ha sondert terrenget litt viste det seg at Team Grøndal fikk den gamle ringreven Ola Fløene med i kartleserstolen i Veronica Engans fravær. Fredag kveld har Anders og Fløene vært på plass i Hadelands dype skoger for gjennomkjøring før lørdagens løp.

- Det er bare å innse at langrenn (og jeg) denne gangen tapte! Det var åpenbart for morsomt å kjøre Sigdalsrally, kommenterer Stein.

Og hvem vet, dersom Anders fortsatt sitter igjen med godfølelsen og gode plasseringer etter Hadeland og Rally Numedal som er neste ut - kan det jo hende at fristelsen blir for stor til å melde pass i siste halvdel av sesongen om han finner «flyten». I fjor ble det til slutt en tredjeplass etter en trøblete start på sesongen.

NM består av totalt seks runder, og argeste konkurrent er regjerende norgesmester Frank Tore Larsen, også fra Drammen. Frank Tore Larsen tok en solid totalseier i første runde, men Grøndal har fortsatt status som mestvinnende motorsportutøver i NM-sammenheng - og det er jo ikke utenkelig at han vil pynte ytterligere på premiehylla om sjansen byr seg!

Powered by Labrador CMS