Albania har nydelige strender og et lavere prisnivå enn feriefavorittene Hellas og Spania. Her er det ikke Euro, men Lek som gjelder.

Nå vil vi helst reise med rutefly - utenfor fellesferien

Stadig flere velger å reise til utlandet i mai, juni og august - og unngår charterfly. Tyrkia og Albania er populære mål.

Publisert Sist oppdatert

REISE: Det sitter nok ekstra langt inne for økonomisk bevisste nordmenn å bestille sommerreisen i juli i år. Det er en klar økning av bestillinger i mai, juni og august denne sommeren. Men det ser ut som denne trenden nå kan være i ferd med å snu.

– Den siste uka har salget økt med 15 % sammenlignet med uka før, så det kan jo tyde på at en del nordmenn er på vei til å hoppe ned fra gjerdet. Det er jo også først nå vi begynner å få en skikkelig smak av sommer her på Østlandet, og mye vil som kjent ha mer. Det er tross alt mange som kun har mulighet til å reise i felles- eller skoleferien, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen.

35 % flere velger pakkereise med rutefly

Totalt sett er salget på nivå med fjoråret, men det er klart mer populært å reise i de såkalte skuldersesongene enn det som var normalt tidligere. Reisemønsteret med å bestille mye tettere opp til avreise, holder seg også. Nordmenn har også for alvor oppdaget alle mulighetene som ligger i å bestille en pakkereise med rutefly.

– Bestillinger av pakkereiser med rutefly har økt med hele 35 % sammenlignet med i fjor sommer. Det er jo også helt i tråd med strategien vår. Det er stadig flere som får med seg at TUI er mye mer enn bare charterreiser, men tilbyr reiser med ulike lengder over hele verden, sier Mørk-Løwengreen.

I motsetning til en charterreise, kan en pakkereise med rutefly ha varierende reiselengde, og du kan ofte velge mellom flere flyselskap. Salget av kun hotell har økt med 55 %, hvor hoteller i Spania, Italia og Tyrkia er klart mest populære. 

De prissensitive velger Tyrkia og Albania 

Nordmenn flokker seg fortsatt mest til klassikerne, Euro-landene Hellas og Spania i sommer. Men reisemålene som øker mest i popularitet er Tyrkia, Albania, Kroatia, Montenegro og Polen.

– Dette er spennende land som ikke så mange turister har oppdaget ennå. Det er reisemål med et lavere prisnivå, hvor prissensitive nordmenn får mer igjen for hver eneste krone. Det er enda mer viktig for mange nå, enn det var fjor. Nå er kanskje reisebufferen som ble bygd opp under pandemien brukt opp, men reiselysten er like stor. Det er en gylden mulighet til å teste ut noe nytt, hvor man får mer for reisebudsjettet, sier Mørk-Løwengreen.

En annen reisestrend som utskrystalliserer seg ut i sommer er at Lille-Hellas er mer populært i år, med Samos, Zakynthos, Kos og nylanserte Lefkas og Parga i spissen. 

Dobbelt så mange velger Thailand

Det er også mange flere som velger en ferie til Thailand i sommerferien i år, med dobbelt så mange bestillinger som i fjor. I likhet med Albania og Montenegro er det er billigere for nordmenn med opplevelser og restaurantbesøk i Thailand.

– Vil du ha en rimeligere ferie er det alltid lurt å gå mot strømmen. Som for eksempel å dra til Thailand når ikke alle andre gjør det. Det regner mye i Thailand om sommeren, gjerne annen hver dag, men det er som regel korte skurer. Temperaturen ligger mellom 24 og 32 grader, og det er deilig og varmt i vannet. Østkysten, for eksempel Koh Samui, er det beste stedet for sol- og badeferie om sommeren, sier Mørk-Løwengreen. 

Topp 10 reisemål (pakkereiser med rutefly)

 1. Mallorca, Spania
 2. Tyrkia
 3. Gran Canaria
 4. Kreta, Hellas
 5. Kypros
 6. Rhodos, Hellas
 7. Alcudia, Spania
 8. Albania
 9. Kroatia
 10. Malaga, Spania

 

Topp 10 reisemål (charterreiser)

 1. Kreta, Hellas
 2. Mallorca, Spania
 3. Rhodos, Hellas
 4. Gran Canaria, Spania
 5. Kypros
 6. Tyrkia
 7. Samos, Hellas
 8. Bulgaria
 9. Zakynthos, Hellas
 10. Kos, Hellas
Powered by Labrador CMS