«Brunosten» solgt for en halv milliard

Bane NOR Eiendom AS selger Quality Hotel River Station Drammen til det nordiske eiendomsselskapet NREP for 485 millioner kroner.

Publisert

STRØMSØ: - Vi er veldig fornøyde med å få dette kjøpet i havn og dermed gi NREP et enda sterkere fotfeste i Norge. Hotell er ikke et strategisk segment for NREP men likefullt et segment vi ser på med interesse, og hotellet i Drammen tilfredsstiller NREPs krav til god beliggenhet. Byggets beskaffenhet med tanke på moderne kvaliteter og bærekraft er også et sentralt moment, uttaler NREP i en pressemelding.

- For øvrig ser vi på Drammen som et interessant marked med en spennende fase foran seg. Vi gleder oss også over å gjennomføre en transaksjon med Bane NOR som er en ledende aktør i det norske markedet, sier Jens Petter Hagen, Partner og leder av NREP Norge.

Drammen viktig

Bane NOR Eiendom har gjennomført en rekke prosjekter i Drammen, og har også flere pågående prosjekter som Proffen Hageby, Tangenkaia, Nybyen og Drammen helsepark. Salget av Quality Hotel River Station er imidlertid ikke en indikasjon på mindre satsning i elvebyen.

- Drammen er en veldig viktig by for oss. I tillegg til alle prosjektene vi har i dag, så kommer vi til å fortsette og investere i dette markedet i fremtiden, sier utviklingsdirektør Morten Austestad i Bane NOR Eiendom.

- Det er også svært gledelig for oss å overlevere hotellet til en så profesjonell aktør som NREP. Vi er godt fornøyde med dette salget, sier han.

Pangea Property Partners har vært finansiell rådgiver for Bane NOR Eiendom i salgsprosessen. Advokatfirmaet Thommessen har vært Bane NOR Eiendoms juridiske rådgiver, mens Wikborg Rein har bistått NREP.

NREP har en klar ambisjon om å øke tilstedeværelsen i Norge. I 2021 har den nordiske private equity-aktøren gjort betydelige investeringer i Norge, hentet kapital til flere av sine fond, samt doblet organisasjonen i Norge for fremtidig vekst. Hotellinvesteringen gjøres i NREP Income+, fondet som tidligere kjøpte Coops 86 000 kvadratmeter store hovedlager på Gardermoen, samt Odas nye lagerbygg på Liertoppen.

Om NREP:

Med Nord-Europa som nedslagsfelt jobber NREP for å utvikle eiendom og eiendomsrelaterte virksomheter for å skape verdi for kunder, samfunnet og byer som helhet.

Med hovedsakelig pensjonsfond som investorer, tror NREP på langsiktig bærekraftig verdiskaping når de investerer i, utvikler og forvalter eiendom. NREP fokuserer primært på byutvikling, boligutvikling, moderne logistikk og omsorgsboliger.

NREP ble grunnlagt i 2005 og er i dag anerkjent som en ledende eiendomsinnovatør i Norden med 420 ansatte.

Om Brunosten

Det moderne hotellet i Drammen ble ferdigstilt i november 2019.

Hotellet har 247 rom, konferanse- og møteromsfasiliteter med en kapasitet på opp mot 600 personer og brutto utleieareal på drøyt 13 500 kvadratmeter.

Hotellet er utleid til en av Nordens ledende hotellkjeder, Nordic Choice, med en gjenværende leiekontrakt på 13 år.

Powered by Labrador CMS