94 ÅRS RØRLEGGER-HISTORIE: Jan Terje Kristiansen (klyngeleder region Buskerud), Thomas Kristoffersen (regionleder Sør/Øst), daglig leder i Jensen VVS, Bjørn Jensen, styreleder Hilde Jensen og Lasse Brun (Konnerud Rør AS)

Drammens eldste rørleggerbedrift får nye eiere

Men butikken og de 17 ansatte i Drammen skal fortsatt prege bybildet etter at familiebedriften selges.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Den snart 94 år gamle rørleggerbedriften Jensen Varme & Sanitær blir nå en del av VB Gruppen, landets mest hurtigvoksende konsern innen rørleggertjenester, uttaler selskapet i en pressemelding.

– Som tredje generasjons eier av Jensen Varme & Sanitær er vi lettet over at VB Gruppen skal ivareta bedriften og de ansatte på en god måte for fremtiden, sier avtroppende eier og styreleder, Hilde Jensen.

Helt siden 1930 har Jensen Varme & Sanitær preget bybildet i Drammen og tilbudt rørleggertjenester til private og bedrifter, samt drevet butikk med baderomsmøbler og utstyr.

Butikken som har vært en del av VVS-eksperten har vært et sted for gode råd og produkter, planlegging av våtrom og bad, rehabilitering og nybygg av hus, hytter og næringsbygg. Butikken er kjent for fagekspertise og et rikt utvalg, og i mange år har de vært den eneste rørleggerbutikken i Drammen.

Søskenparet selger

Nå har søskenparet Bjørn Jensen (daglig leder og eier) og Hilde Jensen (styreleder, eier og økonomiansvarlig) besluttet å selge. Dermed sender de stafettpinnen med bedriften de har ledet siden 1988, med noen som både kan springe fort og langt.

Jensen innrømmer at endringen medfører litt blandede følelser etter et langt yrkesliv innen rørfaget, men ser nå at livsverket vil ivaretas på en god måte.

– Vi opplever at måten VB Gruppen posisjonerer seg ved oppkjøp og organisk vekst, er attraktiv. Å vokse på denne måten innebærer at de står sterkere i markedet. VB Gruppen blir en solid eier som sikrer driften videre.

Nye tider

Det var bestefar Sverre Jensen som i 1930 startet bedriften i Drammen, og siden 1965 har Jensen Varme & Sanitær vært å finne i Tordenskjoldsgate 55.

– Jensen skal fortsatt være høyst tilstedeværende i Drammen, samt bli en del av en meget godt etablert klynge bestående av andre VB-selskaper i Buskerud. Nå gleder vi oss over å få 17 nye ansatte om bord og å fortsette og prege bybildet i Drammen, sier regionsleder Thomas Kristoffersen i VB Gruppen.

Han tror at VB nå blir styrket og at begge parter nå vil få mulighet til å utveksle kompetanse og kapasitet på tvers av selskapene.

– Samlet vil vi kunne gi et enda bredere og bedre kundetilbud, samtidig som vi både blir en attraktiv arbeidsgiver og samarbeidspartner, sier Kristoffersen som gleder seg til å feire bedriftens 94-års dag i mai.

Powered by Labrador CMS