AVTALE: Dulzan Hasan fra Åssiden signerer her kontrakten for sin første sommerjobb med McDonalds-sjef Rune Larsen.
AVTALE: Dulzan Hasan fra Åssiden signerer her kontrakten for sin første sommerjobb med McDonalds-sjef Rune Larsen.

Dulzan (17) fikk sommerjobb via Fellesverket

Åtte lokale arbeidsgivere tar imot til sammen 15 ungdommer fra fritidsklubben på Strømsø Torg.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: For mange tenåringer er sommeren også livets første møte med arbeidslivet, og Fellesverkets sommerjobbprosjekt bidrar til å få mange i jobb, som ellers ikke ville denne muligheten.

- Det er utfordrende tider spesielt for et prosjekt som dette, men det er så viktig å gi ungdommene muligheten til å skaffe seg arbeidserfaring, sier prosjektkoordinator Morghan Najour i det Fellesverket kaller «Veien til Arbeid».

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">TILRETTELEGGER:</span> Morghan Najour fra Fellesverket, til høyre i bildet.</span>
TILRETTELEGGER: Morghan Najour fra Fellesverket, til høyre i bildet.

Fikk fast jobb

Mange arbeidsgivere forteller også om positive erfaringer med sommerjobbprosjektet. Selv om de mottar mange søknader generelt, er de veldig fornøyd med ungdommene fra Fellesverket, som «serverer» jobbmotiverte kandidater på sølvfat.

- Det er et sinnsykt bra prosjekt vi har gode erfaringer med fra tidligere. En av de som var med for to år siden jobber her fortsatt i fast deltidsjobb, sier McDonalds-sjef Rune Nilsen (bildet) på Bragernes.

I år får han ytterligere to lokale ungdommer fra ordningen, og DRM24 er med da kontaktene skal signeres.

- Her blir det fullt fart og masse å gjøre, smiler han til Dulzan Hasan (17) fra Åssiden og Iman Nasir (17) fra Fjell.

Som nyansatte under 18 år er startlønna på 120 kroner timen for 16-åringer. For 17-åringene 130 kroner timen, og så videre.

- Hos oss får man også selvsagt gode rabatter på mat, ler Larsen.

Han viser også til et ungt arbeidsmiljø med hyggelig stemning.

- På våre 39 ansatte er gjennomsnittsalderen 21 år. I løpet av sommeren må vi trolige øke på til rundt 50 ansatte som følge av gjenåpningen av samfunnet, forteller Larsen (bildet).

Åtte bedrifter

Fellesverket har også tidligere rekruttert arbeidsgivere og ungdommer i prosjektet, men måtte i fjor ta en pause som følge av corona-pandemien.

I år er prosjektet i full sving igjen, og totalt 15 ungdommer får sommerjobb hos åtte lokale bedrifter. Fellesverket håper å utvide ordningen til å omfatte enda flere i fremtiden.

For Dulzan går det nå mot fire ukers sommerjobb på McDonalds i juli - og kanskje mer etter hvert?

- Det blir spennende å starte opp og tjene egne penger, så får vi se, sier han 17-åringen til DRM24.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FÅR SOMMERJOBB: </span>Dulzan Hasan.</span>
FÅR SOMMERJOBB: Dulzan Hasan.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FIKSER SOMMERJOBB:</span> Morghan Najour i Fellesverket.</span>
FIKSER SOMMERJOBB: Morghan Najour i Fellesverket.
Powered by Labrador CMS