Egge Gård fortsetter driften i nyopprettet selskap

Vin-importøren Gaia-gruppen har overtatt konkursboet og virksomheten etter Egge Gård AS. Salgsavtalen innebærer at produksjonen på eiendommen videreføres og de ansatte kan fortsette i jobbene.

Publisert Sist oppdatert

LIER: - Egge Gård lever videre, skriver virksomheten på sine Facebooksider med bilde av en smilende Marius Egge denne uka.

Etter å ha blitt slått konkurs av Skatteetaten i august midt i en såkalt rekonstruksjonsprosess etter vanskeligheter under pandemien, er det altså klart at den tradisjonsrike virksomheten nå er reddet.

Gaia Gruppen er morselskap for ledende vinimport-firmaer med 25 års erfaring fra import av vin fra hele verden.

- Selskapet innledet kontakt med daglig leder og eier i Egge Gård AS, Marius Egge, da det ble kjent med situasjonen, for å diskutere mulighetene for et fremtidig samarbeid, med utnyttelse av begge parters kunnskap og kontaktnett samt distribusjonsmuligheter. Partene avklarte raskt at dette var en løsning verdt å forfølge, og innledet derfor samtidig forhandlinger med konkursboet om å kjøpe ut virksomheten i fellesskap, uttaler Gaia-gruppen i en pressemelding.

Avtalen går ut på at Gaia Gruppen og Marius Egge, gjennom et felles opprettet selskap, kjøper ut virksomheten til Egge Gård, inkludert driftsmidler og varelager, med tilhørende IP-rettigheter.

- Virksomheten på eiendommen i Lier vil dermed bli videreført, og vil ha fokus på utvikling og distribusjon av både etablerte kvalitetsprodukter og nyutviklede varegrupper, uttaler Knut Aanonsen, konsernsjef i Gaia Gruppen.

Powered by Labrador CMS