THE BOX: Her før åpningen i Drammen i 2016, da Rekom kjøpte opp stedet.
THE BOX: Her før åpningen i Drammen i 2016, da Rekom kjøpte opp stedet.

Kjempesmell for utelivsgigant

Rekom, som blant annet driver Heidi's Bier Bar og The Box, måtte få 200 millioner i nødkapital fra eierne for å overleve corona-pandemien.

Publisert Sist oppdatert

NORGE/DRAMMEN: Utelivskonsernet med base i Danmark driver flere utesteder også i Drammen, og fikk et beinhardt år i 2020, skriver Dagens Næringsliv.

Resultatet før skatt for Rekom Norge endte på minus 53,6 millioner kroner, og omsetningen ble nær halvert. Det førte til en negativ egenkapital på nesten 50 millioner. Coronapandemien får skylda.

– Vi er ikke tilfreds med resultatet, men vi visste jo at det kom. Det var ingen overraskelse, akkurat, sier daglig leder Frederik Mygind i Rekom Norge til DN.

Til tross for statlige kompensasjonsordninger og kontantstøtte måtte aksjonærene punge ut 200 millioner i krisemidler for å sikre likviditeten i fjor.

Konsernet driver mer enn 200 barer, bodegaer og nattklubber i Danmark, Norge, Finland og Storbritannia, og har som mål å overta enda flere.

– Vi har gjort vårt beste for å minimere tapene og står nå sterkt økonomisk sett. Vi har bevist at konseptet vårt er bæredyktig, og nå ser vi frem til å vokse markant, sier Frederik Mygind til avisa.

Powered by Labrador CMS