Nytt boligprosjekt med 33 leiligheter på Bragernes

Peab har kjøpt eiendommen Engene 51 i Drammen for å bygge 33 boenheter. Engene Hage skal stå klart om to år.

Publisert Sist oppdatert

BRAGERNES: – Vi har lenge vært på jakt etter et utbyggingsprosjekt i Drammen. Det er en spennende by i rask utvikling. Som samfunnsbygger ønsker vi å være med på denne utviklingen, og Engene 51 er et fint prosjekt med god beliggenhet, sier administrerende direktør Henning Hanevold i Peab Eiendomsutvikling.

Han regner med å satse på flere leilighetsprosjekter i drammensregionen de neste årene.

Ferdig regulert

Den nyinnkjøpte eiendommen er allerede ferdig detaljregulert og var delvis utviklet da Peab Eiendomsutvikling tok over tomten med tilhørende planer. Prosjektet er tegnet av Halvorsen & Reine sivilarkitekter.

Tomten utgjøres av adressene Engene 51, 53 og 57. Den ligger mellom St. Halvards gate, Engene og Kirkegårdsparken. Området omkring har en blanding av nyere og eldre boliger.

– Dette er et flott prosjekt med moderne, urbane leiligheter og townhouse, forteller leder for akkvisisjon og utvikling, Jesper Tobiassen i Peab Eiendomsutvikling.

Sentralt ved parken

Han legger vekt på at tomten ligger nær sentrum i Drammen samtidig som den vender mot parken og har et luftig preg. Det indre gårdsrommet åpner seg mot Kirkegårdsparken.

Prosjektet består av følgende deler:

  • Én bygningskropp i fire etasjer, mot Engene og St. Halvards gate, med 30 leiligheter pluss felles takterrasse over to plan. Her planlegges 2-roms, 3-roms og 4-roms leiligheter med varierende størrelse fra ca 36 til 80 kvadratmeter. I tillegg kommer en større 4-roms med egen takterrasse.
  • Én bygningskropp mot parken, med tre rekkehusleiligheter i townhouse-stil over 3 plan. Hver av dem får egen inngang, uteplass og privat takterrasse.

– Townhouse-delen vil passe godt for barnefamilier som trenger plassen, men likevel ønsker å bo urbant. Ellers har leilighetene arealeffektive planløsninger, og vi regner med at de vil bli etterspurt blant et bredt spekter av kunder, fra unge til eldre, sier Jesper.

Han håper å kunne starte salget av Engene Hage i løpet av denne sommeren. Peab Eiendomsutvikling samarbeider tett med entreprenøren, som er Peab i Buskerud.

Powered by Labrador CMS