GIRLPOWER: F.v. Marthe-Sophie Hetty Pedersen, Camilla Ula Larsen, og Maia-Kristin Iversen Ellingsen sammen med varehussjef Jo Elias Haave, hadde første dag på jobb onsdag.

Åpnet historisk Elkjøp-butikk på Gulskogen

I et tradisjonelt mannsdominert miljø er det på Elkjøps flunkende nye Gulskogen-butikk 50% kvinner blant de ansatte.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Elkjøp åpnet klokken 0700 onsdag morgen dørene til sin topp moderne avdeling på Gulskogen, som med det også markerer at kjøpesenteret er tilbake i tilnærmet full drift etter nedstengingen for to år siden

Helt ytterst i den totalrenoverte fløyen har butikken fått splitter nye lokaler, som ifølge ledelsen nærmest er et utstillingsvindu for hvordan en moderne Elkjøp-butikk skal se ut og fungere.

- Vi er kjempefornøyde. Vi ønsker at folk kommer hit for å bli inspirert, og få med seg siste nytt på teknologifronten, sier driftssjef André Haug Omdahl til DRM24.no.

LES OGSÅ: Elkjøp gjør comeback på Gulskogen: - Har vært savnet

Forsiktig corona-åpning

Og selv om Elkjøp-ledelsen var sprekkeferdige av stolthet over sin nye prestisjebutikk, ble det ikke slått altfor hardt på stortromma i anledning åpningen. 

- Vi har måtte tone det litt ned av hensyn til corona og stadig strengere restriksjoner, og har derfor vært bevisste på å ikke trekke for mange folk hit samtidig, sier nybakt butikksjef Jo Elias Haave.

Allikevel hadde det møtt opp et 40-talls personer før dørene åpnet, som var ute etter å benytte seg av åpningstilbud. Med strenge vektere som både delte ut munnbind og sørget for at alle fikk en obligatorisk dusj antibac, gikk imidlertid det smittevernmessige på skinner.

- Det handler også om oss ansatte. Vi kan ikke risikere å få satt hele staben i karantene. For å unngå for stor trengsel har vi også spredd tilbudene ut gjennom uken, sier Haave til DRM24.

Smart-hjem, ikke kjøkken

Butikken på Gulskogen er en del mindre enn de selvstendige varehusene. Derfor har man også valgt å bortprioritere plasskravende ting som kjøkkenavdeling.

Det er fortsatt hvitevarer i butikken, men mest fokus på brunevareavdeling, gaming og ikke minst smart-hjem.

- Og så har vi en veldig fremtidsrettet og fleksibel butikkløsning som gjør at vi kan ominnrede og skifte fokus etter behov, sier Haave.

50% kvinner

Når DRM24 spør om det er noe spesielt butikksjefen har lyst til å trekke frem ved butikken, er ikke svaret helt som forventet. 

- Vi har faktisk 50% kvinner blant de ansatte. Og det er vi den første Elkjøp-butikken i Norge som har, forteller Haave.

- Hvordan har det seg?

- Bransjen har tradisjonelt vært mannsdominert, og selv om det sentralt fra Elkjøp har vært fokus på å rekruttere kvinner, ble det i ansettelsesprosessen her bare fokusert på å få de rette personene inn i de rette funksjonene. Så det er litt tilfeldig, men noe vi er stolte av, sier Haave.

Dermed kan du som kunde stole på at det ikke er kjønnskvoterte medarbeidere, men folk med solid kompetanse du møter på om du er så heldig å få snakke med en av butikkens kvinnelige 34 ansatte.

Ung butikksjef

Butikksjefen selv har i klassisk Elkjøp-ånd gått gradene internt i Elkjøp-systemet, og har gjort lynkarriere siden han startet i deltidsjobb på Elkjøp i Sarspsborg i 2013.

- Det er et stort, fint team med en energifull og flink varehussjef, forteller senterleder Elisabeth Lohk.

Hun påpeker at kundene på Gulskogen har savnet Elkjøp, som har vært etterspurt.

- Det er en god følelse å ha kjeden tilbake. Ikke bare for alle arbeidsplassene, men også fordi det gir Gulskogen som kjøpesenter helheten i butikkutvalg som er viktig for kundene, sier Lohk.

LES OGSÅ: Gjenåpnet Meny på Gulskogen: - Den mest moderne i området

NYVINNING: Nå vises TV-prisene digitalt på skjermen. Scann strekkoden med mobiltelefonen, og du kan kjøre demo på flere skjermer samtidig!
Nå er 28-åringen varehussjef på Gulskogen, og har flyttet til Drammen med jobben etter å ha vokst opp på Otta i Gudbrandsdalen. Senterleder Elisabeth Lohk er også svært fornøyd med både varehussjef og butikk.
ÅPNET: Elkjøp-butikken ligger ved siden av Meny, ikke langt fra hovedinngangen på senteret.
Powered by Labrador CMS