JOBBER DØGNET RUNDT: Surin «White» Umboon og deltidshjelp Guri Sand jobber mye mer enn forventet.

Braksuksess for ny restaurant i Svelvik

Daglig leder har flere ganger måttet avvise folk i døren på grunn av for stor pågang. Le Thai er Svelviks første thairestaurant, og den er kommet for å bli.

Publisert Sist oppdatert

SVELVIK: Surin Umboon (30) har alltid hatt et ønske om å drive et eget kjøkken med hjemmelaget, autentisk thaimat. 

Da han flyttet til Norge i 2010 jobbet han som kokk på en restaurant i Stavanger. Senere flyttet han til Svelvik med et ønske om å starte et gatekjøkken.

Nå er han samboer med ordfører Andreas Muri, og driver den mest populære restauranten i byen.

Fullbooket og take-away kø

Surin Umboon, som helst går under kallenavnet «White», åpnet dørene til Svelviks første thairestaurant mandag 4. juni, og allerede da var det kø i inngangen og flere timers ventetid på take-away. 

- Vi måtte avvise folk i døra. Bordene var fulle og det har vært flere timer ventetid på take-away. Vi vil selvfølgelig servere alle, men jeg har bare seks kokeplater, sier 30-åringen og ler.

«White» er tydelig på at dette er hans drøm, og ønsker ingen andre inn på kjøkkenet - uansett hvor stor etterspørselen blir. Da utvider han heller kjøkkenet.

- Jeg bruker aldri oppskrift når jeg lager mat. Dette er 100 prosent hjemmelaget, og rettene består av mange familiehemmeligheter. Med andre ord er det ikke lett å lære bort min måte å lage mat på, så ja, jeg blir stående alene på kjøkkenet.

Får god hjelp

Både samboer, Andreas Muri, og hans far, Trond Muri, har vært behjelpelige med servering, innkjøp og oppvask. 

Og «White» som trodde han hadde stålkontroll, måtte tilkalle Guri Sand som hadde fått avslag på jobbsøknaden hos den samme restauranten to dager tidligere. 

- Jeg stilte på 30 minutters varsel, og har vært her hver dag siden, sier en smilende og noe stresset servitør. 

Nå gjør han innkjøpene selv. Han er nemlig veldig opptatt av autentisk mat, og sier Drammen er det nærmeste stedet å få tak i ferske, asiatiske grønnsaker. Det er bare ett problem.

- Jeg har ikke førerkort ennå, sier innehaveren og flirer. Han må nemlig busse frem og tilbake til Drammen i 10-11 tiden for å få dagsferske råvarer innen åpningen klokken 12. 

Han har jobbet 18-timers dager i over to uker, men det er lett å se at han er stolt over hva han har fått til. 

Avhengig av stamkunder

Le Thai ligger i en liten by og er dermed avhengig av stamkunder for å overleve. Når det kommer til kundeservice har «White» et par ess i ermet.

- For det første så sender jeg aldri ut en cateringbil uten at jeg er med. Jeg skal være med å informere, kvalitetssikre alle rettene og pynte de i ekte Thailandsk ånd.

Og for kunder som har vært i Thailand og smakt autentisk hjemmelaget thaimat eller streetfood, undertegnede inkludert, har han et spesielt tilbud. 

- Fortell meg navnet på retten, eller hva den inneholdt og smakte, så skal jeg prøve etter beste evne å gjenskape opplevelsen din. Bare si ifra et par dager i forveien.

Dette er for at kundene ikke skal bli lei av rettene på menyen. Men også her har de et triks på lur.

- Vi bytter den ene siden i menyen vår hver måned slik at alle får en ny matopplevelse hver gang de besøker oss. Og savner de en rett på menyen lager vi den så lenge vi har råvarene. 

Og besøk har de i massevis. Til og med fra Drammen, Sande og Oslo. 

LES OGSÅ: Her åpner Slakt spiseri

LE THAI: Innehaveren har kombinert thai-inspirert interiør med skandinavisk design.
KOKK OG SERVITØR: Når det smeller som verst er «White» både kokk og servitør.
LANGE DAGER: «White» jobber opp til 18 timer om dagen for å få endene til å møtes.
ØNSKER VELKOMMEN: «White» og Guri ønsker å vise frem maten til så mange som mulig.
Powered by Labrador CMS