HAR KAPASITET: Hos senterleder Gry Harbu ved Eiker Senter i Hokksund er det «business as usual» mandag. Foreløpig har det store inntrykket uteblitt.

Disse senterne holder fortsatt åpent: - Forventer flere kunder

Mens Drammen, Lier, Asker, Bærum og Oslo er stengt, kan du fortsatt dra på shopping i Hokksund, Kongsberg, Sande eller Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMENSOMRÅDET: Alle destinasjoner som ligger innen en halvtimes kjøring fra drammensområdet. Vi gjør oppmerksom på at myndighetene søndag kom med en anbefaling som fraråder unødvendig reisevirksomhet.

- Alle bør unngå reiser som ikke er strengt nødvendige. Reise til arbeid må anses som strengt nødvendig, uttaler regjeringen.

Mange som bor i drammensområdet, jobber imidlertid i kommunene rundt. Dermed bryter man ikke nødvendigvis en anbefaling om man samtidig handler det man måtte trenge.

LES OGSÅ: Fortsatt full senter-forvirring: - Mangler tilbakemeldig fra staten

Eiker Senter: - Forberedt på innrykk

I DRM24's dekningsområde er det kun Eiker Senter som holder åpent etter de nye reguleringene. Hokksund har også opphevet skjenkestoppen, og rett over kommunegrensa er det derfor en helt annen virkelighet.

Mandag ettermiddag møtte DRM24 senterleder Gry Harbu for å høre om status på situasjonen første dag etter de strenge reguleringene for 15 kommuner i Oslo-området, og en mulig handelslekkasje over kommunegrensen.

- Har det vært storinntrykk i dag?

- Nei, overraskende nok. Vi var veldig spent og forberedt på en stor tilstrømming, men åpenbart er det mange som er forsiktige og har tatt smittevernet på alvor. Eventuelt kanskje ikke har fått det med seg enda. Vi er imidlertid forberedt på at det kan bli inntrykk med flere kunder utover i uka, men i dag har vært en helt ordinær dag, forteller Harbu. 

- Vi fra før innført alle smitteverntiltak vi kan, og har vesentlig større kapasitet. Og vi er klare for å iverksette nye tiltak dersom behovet skulle melde seg, legger hun til.

Hun poengterer at senteret, som har 23 butikker, ligger rett ved gjennomfartsåren E134.

- Vi har ofte mange kunder som for eksempel skal på hytta, sier Harbu.

Senterleden forteller videre at de mandag har vært i dialog med kommunen i forhold til kundepågangen og hvilken beredskap senteret har. 

- Jeg håper vi kan fortsette å holde åpent som vanlig, slik situasjonen er i dag er det hvertfall uproblematisk, forteller Harbu.

Senteret har følgende butikker:

Bli Brun Solstudio, Apotek 1, Sunkost, Haraldsen Farve og Interiør, Nille, Europris, Hageland, Spekebua, Eurospar, MIX, Match, SkoMote, Perfekt Mote, Kappahl, Zavanna, Lampeland Bakeri & konditori, Garnelia, Sko & Nøkkel Spesialisten, Øye for Øye, Ark Bokhandel, Pets Eiker, Eiker Sport.

Andre kjøpesentre

Er man ute etter et enda større handelstilbud er Kongsberg med Stortorvet Senter neste stopp. Senteret har 57 butikker.

I både Sande, Holmestrand og Åmot er det mindre sentre med et lite utvalg butikker.

Skal man ha større utvalg sør for Drammen er det Tønsberg og Sandefjord som gjelder med sine kjøpesentre. Forøvrig har de fleste ordinære kjøpesentre også i Drammen i praksis åpent, da de har enkeltbutikker som etter de nasjonale føringene fortsatt kan holde åpent.

- Det er imidlertid ikke sånn at folk kan henge rundt på sentre, advarte leder for smittevernrådet i Drammen, Madli Indseth, i søndagens pressekonferanse.

LES OGSÅ: - Vet ikke definisjonen på et kjøpesenter

STENGTE NÆRSENTRE: På Konnerudsenteret i Drammen måtte for eksempel Europris og Nille holde stengt.
Powered by Labrador CMS