UT PÅ VEIEN: Bjørn Morgan Johansen og Nette Jandee Moen forbereder nå en serie «corona-konserter» i desember med egenprodusert show.

Drammens-produsenter klare for corona-sponset østlands-turné

Pandemien har satt livet på vent for musikkbransjen. Så kom kulturdepartementet med en gavepakke som fikk lokale Phat Lab Music til å kaste seg rundt.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ved inngangen til 2020 så verden lys ut for det relativt nyetablerte musikkselskapet med studio på Bragernes. Ordrebøkene var fulle til langt ut på året, og alt så ut til å bli et rekordår med drøssevis av spillejobber på ulike typer eventer og utesteder.

Så traff pandemien med et brak i mars.

- Vi fikk kansellert det aller meste over natta, og måtte begynne å tenke nytt, sier eier og DJ/produsent Bjørn Morgan Johansen. 

Dødperiodene med lite inntekter har firmaet brukt til kreativ egenproduksjon, nettverksbygging og planlegging for fremtiden.

Sammen med kompanjong og manager Nette Jandee Moen har de fått erfare hvor uforutsigbar situasjonen har vært for bransjen. Gjennom sommeren, mens pandemien var i en bølgedal, har de to jobbet hardt for å skaffe en del spillejobber som DJ-er utenfor Drammen - og i høst har de hatt et samarbeid med «after work»-spilling på Brask og Bramm

Nok til så vidt holde hodet over vannet. Men da pandemien slo til med bølge nummer to og utestedene måtte stenge igjen, tok også dette slutt. 

LES OGSÅ: Full skjenkestopp slår knockout på utelivsbransjen

Måtte kaste seg rundt

Og da verden så som mørkest ut i starten av november, kom regjeringen på banen med en ny tiltakspakke, øremerket for å holde liv i musikkbransjen.

Formålet er å tilby støtte til de som enten har fått kansellert oppdrag som følge av myndighetenes corona-restriksjoner, eller finansiere aktiviteter som fortsatt kan gå sin gang i henhold til smittevernreglene for å puste liv i næringskjeden. 

- Vi kunne ikke la muligheten gå fra oss. Her kunne vi både skaffe inntekter og holde oss aktive ved å skreddersy en serie konsertshow med det vi kan best - spre glede med hjelp av musikken, sier Johansen.

Etter å ha jobbet på spreng med søknader, booking og hyring av nødvendig støtteapparat, var gleden stor da de fikk godkjent den første søknaden fra departementet denne uka. 

- Vi måtte bare kaste oss rundt. Uten støttemidlene hadde ikke dette vært mulig. Nå er vi straks i gang, og vi gleder oss!

Travel desember

På listen over spillesteder står Lillehammer, Sandefjord, Tønsberg, Geilo og Kristiansand. 

- Planen var å åpne det hele på «Brunosten» i Drammen denne uka, men det måtte vi kansellere da kommunen videreførte forbudet mot innendørs arrangementer, sier Nette Moen. 

Kansellert er også show i Moss, Sandvika, Ski og Slemmestad - samt på Union Scene i Drammen, som følge av nye innstramminger på arrangementer i flere kommuner.

Håpet er allikevel at restriksjonene løftes etter hvert, så det skal bli mulig å gjennomføre show i Drammen senere i desember. 

- Vi vil aller helst avslutte det hele med et brak i hjembyen, forteller de to.

Stemning og følelser

Showet, som har fått navnet «Northern Lights Tour», er planlagt med dobbeltkonserter på flere av stedene opptil to dager på rad. Det er sydd sammen for å oppleves som en «fantastisk reise gjennom stemninger og følelser».

- Det handler om å tilby en konsertopplevelse utenom det vanlige, hvor lysshow, musikk og moderne dans er sentralt i en ellers mørk tid, sier Johansen. 

Han har erfaring fra blant annet å ha satt sammen showet mange kjenner som «Elvenatt» under Elvefestivalen i Drammen tidligere. Ved siden av lyd og lys er det blant annet hyret inn profesjonelle dansere. Med seg på produksjonssiden har de også musikkprodusent Mehmet Ulug og Remi Kristiansen fra Drammen.

I denne omgang blir det imidlertid dårlig med dansing for publikum. Restriksjoner på avstand og antall setter en effektiv stopper for det publikum vanligvis forbinder med slike show.

- Det blir et show i trygge rammer, forsikrer Jandee Moen (bildet).

LES OGSÅ: DJ, wine & dine skal lokke folk tidligere ut på byen

Se video fra «Elvenatt» i 2018 her:

BRASK & BRAMM: Bjørn Morgan Johansen, også kjent som «DJ Arcteec», har sist vært å se i aksjon med after work-konsept på restauranten på Bragernes Torg i høst.
VED MIKSEPULTEN: Denne gangen er det kun egenprodusert musikk og show som står på plakaten for selskapet som hittil har vært mest kjent som DJ-er utad.
Powered by Labrador CMS