AUTOEXPERTEN: Det er konseptet som nå har inntatt de gamle NAF-lokalene på Skeidar-toma. Herem Ramadan er daglig leder og medeier.

Fulgte barndomsdrømmen og åpner storsatsing på bilverksted

Midt i smørøyet for bilbransjen på Åssiden flytter Autoexperten inn med plass til åtte mekanikere som tar imot alle bilmerker.

Publisert Sist oppdatert

ÅSSIDEN: I den store hallen som i en årrekke har rommet NAF-senteret på Åssiden, åpner «Autoexperten» dørene mandag. Konseptet er en del av landsomfattende kjede, men drives som et selvstendig verksted etter franchise-prinsippet.

I helga har man jobbet på spreng for å få alt klart til åpning mandag. Bak millionsatsingen står brødrene Herem Ramadan (28) og Hemen Zangana (33).

- Vi startet i Modum hvor vi har vært de siste to årene, men de fleste kundene er fra drammensområdet. Til og med Asker og Lillestrøm. Så da var det naturlig å flytte nærmere kundene og utvide kundekretsen, sier Ramadan, som er daglig leder.

Istedenfor å ha drift to steder, utvider de istedet kraftig med avdelingen i Drammen. Foreløpig er det fire fast ansatte, pluss en del tilkallingsvikarer.

- Vi har åtte verkstedplasser og fortsatt god plass i hallen, som vi leier. Når vi så at lokalene var ledige var det bare å slå til. Dette er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse, sier Herem. 

Fokus på elbil-kompetanse

Verkstedet tar imot all bilmerker, og er godkjent av Statens Vegvesen som kontrollør for periodisk kjøretøykontroll (EU-kontroll).

Mekanikerne har alle fagbrev med allsidig bakgrunn fra bilbransjen. Med blant annet spesialkompetanse på VAG (Volvswagen, Audi) og Tesla.

- Vi gjennomfører kontinuerlig kursing av ansatte for å holde kunnskapen oppdatert. Bilbransjen endres fra dag til dag, og spesielt på elbiler har vi mye kunnskap. De tingene som var umulig for selvstendige verksted å gjøre på en Tesla før, kan vi gjøre i dag, sier Ramadan. 

- Og det er med elbiler som med andre biler, mye slitedeler på bilene som må skiftes, som ikke er noe spesielt for elbilene, sier Ramadan.

- Hva med prisnivået?

- Vi har gode avtaler med mange leverandører og kan levere det meste til gode priser.

Eksisterende kunder har åpenbart også fulgt med flyttelasset fra Modum til Drammen.

- Vi har allerede 15 biler som ventet på reperasjon da vi åpnet, smiler Ramadan.

KLARE TIL DYST: Tommy Sander, Gary Lauritzen, Erik Heyerdahl, Herem Ramadan, Hemen Zangana og Kathrine Hamdahl fra Autoexperten var tilstede åpningsdagen. (FOTO: PRIVAT)
Powered by Labrador CMS