SOLGT: Den nyoppførte næringsparken ved E18 i Lier er solgt for 422 millioner.

Selger nyoppført næringspark - klare for nye lokale prosjekter

Drammensbaserte Holtefjell Eiendom selger Kjellstad Næringspark og et nyrenovert næringsbygg i Asker for tilsammen 673 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

LIER: Eiendomsselskapet har de siste årene investert og utviklet i næringsparken i Lier, samt en eiendom i Hagaløkkveien i Asker. Begge er nå kjøpt av Vestkorridoren Eiendomsinvest AS, hvor flere lokale investorer er involvert.

De to eiendommene har et brutto bygningsareal på 20.189 kvadratmeter, og med en prislapp på henholdsvis 422 og 251 millioner, opplyser Holtefjell Eiendom i en pressemelding.

LES OGSÅ: Bygger 15.000 kvm. unik næringspark på Kjellstad

- Et av de største i regionen

Salget er det det klart størst i Holtefjell Eiendom sin historie, og Eiendomshuset Malling & Co, som var selskapets rådgivere under salget, påpeker at dette også er ett av dere største prosjekt.
– Et meget godt prosjekt som skriver seg inn som en av de største transaksjonene våre i denne regionen, sier Petter Warloff Berger i Malling & Co.

- Perfekt løsning

Investorgruppen Vestkorridoren Eiendomsinvest er et selskap bestående av en rekke lokale investorer.

Blant de lokale er blant andre Holtefjell Eiendom AS selv som beholder 15 prosent eierandel, og selskapet skal også stå for teknisk forvaltning av de to byggene. Det er Castrum Eiendom AS og Kontorhuset Holding AS som står som formelle selgende selskap av henholdsvis Kjellstad- og Hagaløkkveien-eiendommene.
– Vi lever jo av å utvikle eiendommer, og for oss ble dette både et helt perfekt salg og en helt perfekt løsning. Samtidig er det både veldig uvanlig og veldig gledelig at det er så mange lokale investorer med på dette kjøpet. Dette viser at vi har gjort noe riktig, sier daglig leder i Holtefjell Eiendom AS, Ola Semb.

- I tillegg så er dette to bygg som fyller ut hverandre på en god måte med eiendommen i Asker som ligger sentral i forhold til offentlig kommunikasjon mens bygget i Lier ligger like ved E18. Det er også et kvalitetstegn at begge byggene ble raskt fylt opp med leietakere, sier Semb.
Clarksons Platou Real Estate i Oslo, som stod for tilretteleggingen av salget er også veldig tilfreds med den lokale interessen.

– Vi er veldig fornøyde med kjøpet av to topp moderne og sentralt beliggende kontor- og kombinasjonseiendommer i områder som opplever god vekst. Dette bekreftes også ved at anerkjente lokale eiendomsinvestorer ønsket å delta i prosjektet, sier seniorpartner Hans Martin Haug i Clarksons Platou Real Estate.

– En lagseier

Og Holtefjell-sjef Ola Semb legger ikke skjul på at han nå er både glad og stolt over det de nå har oppnådd.

– Ja, jeg er stolt på vegne av alle mine medarbeidere i Holtefjell Eiendom AS. Her har vi bidratt med solid kompetanse gjennom hele verdikjeden fra planlegging, utvikling og bygging til å få lokalene fylt med gode leietakere. Så dette er en lagseier for hele organisasjonen, sier Semb som også vil takke advokatfirmaet Haavind for bistand rundt det juridiske rundt salget.

Nye prosjekt på gang

Men eiendomsselskapet i Drammen har slett ikke tenkt å hvile lenge på laurbærene.

– Dette salget er jo med på å finansiere nye prosjekter i fremtiden. Vi er allerede i full gang med å renovere 8.400 kvadratmeter i Tollbugata 2 i Drammen, og i mars begynner vi på nok en ny næringspark på 6.000 kvadratmeter i Gråterudveien i Kobbervikdalen, opplyser prosjektsjef Hans Petter Skott-Myhre i Holtefjell Eiendom.

LES OGSÅ: Forvandler utskjelt betongkloss til moderne kontorbygg

Holtefjell-gjengen foran Kjellstad Næringspark som nå er solgt. Fra venstre: Leder marked og kommunikasjon, Njål Kjellesvik Norheim, eiendomsutvikler Øyvind Telum, prosjektsjef Hans Petter Skott-Myhre, eiendomssjef Marius Vilhelmshaugen og daglig leder Ola Semb.
Powered by Labrador CMS