
Tyskinspirert bakerikjede satser på Bragernes
Med 70 forskjellige europeiske bakervarer skal Backstube vinne drammensernes gjærbakst-hjerte.
DRAMMEN: Daglig leder Martin Swieykowski (36) er ikke redd for å drive i sentrum. Han mener folk må tørre å satse hvis man skal få et mer levende sentrum.
- For det første så har vi en fantastisk beliggenhet på torget. For det andre så har vi et solid konsept som kan overleve nettopp fordi vi serverer både frokost, lunsj, ettermiddagskaffe, take-away, catering og middager.
Overskrifter som omhandler konkurser og butikkdød skremmer ikke Martin. Han er fast bestemt på at torget vil fortsette å være byens knutepunkt, til tross for dyr parkering og bomavgifter.
Stor pågang
Fredag 7. februar åpnet Backstube dørene i Drammen som landets sjette utsalg. Bakeriet i Drammen er kjedens eneste utsalg utenfor Oslo. Nå feirer Martin og de ansatte tre uker med stor pågang.
- Vi har hatt veldig mange besøkende, og folk ser ut til å sette pris på at det har kommet en ny baker til byen. Vi får komplimenter for atmosfæren og lokalene, og har fått en veldig varm velkomst.
Cateringbestillinger har det heller ikke vært mangel på.
Tysk-franske bakervarer
De tyske grunnleggerne av bakerikjeden ønsket en ny vri på bakeriene i Norge, og kjørte på med et lite bakeri for folk på farta - akkurat slik det gjøres i hjemlandet.
- Bakevarene våre lages i Tyskland av tyske bakere, og deigen kommer frossen i butikk, klar for steking. Vi importerer kontinuerlig for å få så ferske og autentiske varer som overhode mulig.
Her serveres alt fra tyske pretzels og franske croissanter, til norske surdeigsbrød - og 60-70 andre sorter.
LES OGSÅ: Polet på CC utsatt igjen - ingen vet når det åpner
