ERFAREN I BRANSJEN: Med over 20 års erfaring fra Union Pizza i Drammen har Jeton Hasi (36) nå utvidet pizza-bedriften til Solbergelva.

Velkjent pizza-aktør vil lage sportspub i Solbergelva

Siden januar år 2000 har familiebedriften foret pizzaglade drammensere. Nå har de åpnet sin tredje takeaway-satsing midt i corona-pandemien - og har spennende planer for sommeren.

Publisert Sist oppdatert

SOLBERGELVA: Jeton (36) er eldstemann i søskenflokken, og har sammen med faren og sine to brøde drevet Union Pizza på Strømsø og i Vestfossen.

Gutta er oppvokst i Solbergelva, og når anledningen bød seg i de gamle «Kaki»-lokalene var det ingen tvil om hvor den neste pizzasjappa skulle åpne.

- Dette er nostalgi, jeg tilbrakte mye tid i disse lokalene med vennene mine som ungdom. Jeg vet hva vi har fått til i Drammen og hvordan vi har hjulpet lokalsamfunnet, jeg håper jeg får til noe lignende her – nå er jeg på hjemmebane, forteller Jeton engasjert.

Lockdown-utfordringer

36-åringen står i spissen for nysatsingen langs Gamle Riksvei, og hadde etter åpningen i sommer to måneder med mange gjester og god omsetning etter å ha pusset opp.

- Det så lovende ut, og vi fikk masse god respons. Men så kom lockdown, omsetningen stupte og vi trodde et øyeblikk at vi hadde nådd bunnen, forteller han.

Men etter å ha planlagt den nye avdelingen i lengre tid var det ikke bare å gi opp.

- Det har vært mye tull i dette lokalet, og nå skal vi rydde opp. Vi har et stort ønske om å tilføre Solbergelva noe vi mener mangler. Pizza er noe vi kan, og har drevet med i 20 år.

Planlegger sportspub

- Jeg tror ikke vi blir multimillionærer her akkurat, men det er ikke målet heller. Jeg ønsker en roligere arbeidshverdag og mer tid med familien min, samtidig som jeg vil gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Jeg skal ikke drite meg ut på hjemmebane – koste hva det koste vil.

Jeton er opprinnelig utdannet økonom, men en kontorjobb passet han ikke. Planene til 36-åringen for pizzasjappa er derimot store. Overbygg på terrassen, TV-er som viser fotballkamper og skjenkebevilgning vil Jeton tilby hjembygda si.

- Målet er at dette står klart til europamesterskapet i fotball til sommeren, om coronaen tillater det.

Jeton forteller også om hvordan de i Union Pizza Drammen hvert år har gitt flere hundretusen av overskuddet sitt til lokale idrettslag. Dette er noe han vil satse på i Solbergelva også.

Leverer pizza til folk karantene

Menyen er 90% lik som i Drammen og inneholder pizza, diverse biff- og kyllingretter, kebab og hamburgere. Pizzaene lages fra bunnen hver dag for at de skal være ferskest mulig.

Avdelingen i Solbergelva holder åpent 12-22 hver dag, og tilbyr hjemlevering i hele sin åpningstid - noe som har vært en suksess med så mange i karantene og på hjemmekontor.

- Hjemlevering har vært en suksess, særlig nå når flere er i karantene eller har hjemmekontor. Vi leverer pizzaen på trappen som avtalt og ringer på, kunden vippser og vi slår av en prat på noen meters avstand.

Gjestene som har vært innom pizzasjappa har stort sett vært barnefamilier eller arbeidsfolk, forteller Jeton. Og når det kommer inn ungdomsgjenger setter han seg ofte ned med dem.

- Jeg liker å følge med på dagens ungdom og hvordan de har det i Solbergelva, det gir meg så mye å bli kjent med nye mennesker.

Coronatester alle ansatte

Alle Union Pizza sine ansatte testes en gang i måneden og blir bedt om å vise prøvesvaret til arbeidsgiver. Forøvrig jobber de med hansker bak pleksiglass og gir ut munnbind til kundene som er innom.

- Smittevern tar vi på alvor, dette er den nye hverdagen nå. Bare her på Union Pizza Solbergelva bruker vi 15 liter sprit i uka til å vaske, smiler Solbergelvas nye pizza-sjef.

VELKJENT NAVN: Mange har et forhold til Union Pizza, noe som ikke er dumt når man skal åpne ny avdeling.
Powered by Labrador CMS