OMSTRIDT: Jan Hanvold, også kjent som pengepredikant, skal ha tjent minst en milliard på frierbrev til eldre og uføre, samt TV-sendinger hvor giverne er overbevist om at TV-pastoren både frelser og helbreder på oppdrag fra Gud.
OMSTRIDT: Jan Hanvold, også kjent som pengepredikant, skal ha tjent minst en milliard på frierbrev til eldre og uføre, samt TV-sendinger hvor giverne er overbevist om at TV-pastoren både frelser og helbreder på oppdrag fra Gud.

NRK: TV-pastor solgte millioneiendom til egen kanal

Visjon Norges grunnlegger Jan Hanvold er igjen i søkelyset for kontroverser på eiendomsfronten, denne gangen som både selger og kjøper av en eiendom til ti millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ifølge NRK, som først omtalte saken, dreier det seg om Drammensveien 73, tidligere svovel- og kullsilo for Mjøndalen Cellulose. Det er her TV Visjon Norge produserer sine sendinger i dag.

Eiker Grafiske eide opprinnelig tomta og bygget, som Hanvold kjøpte i 2010. Senere kom laksemillionær Idar Tangen inn på eiersiden med 50% av aksjene. Visjon Norge har blant annet leid lokaler på eiendommen, og kjøpte den altså i vår for 10 millioner kroner.

Også i 2019 tjente ifølge NRK Hanvold gode penger på salg av Visjon Norges lokaler i Drammen, hvor Hanvold var medeier og styreleder i selskapet som eide eiendommen. Drammen kommune konkluderte den gangen med at Hanvold og Visjon Norge drev ulovlig på tomta.

Hanvold er styreleder og frontfigur i Visjon Norge, og har ifølge NRK hatt en nettoinntekt på omlag tre millioner kroner de siste årene. Samtidig gikk TV-kanalen, som i fjor hadde inntekter på 96 milloner kroner i hovedsak basert på gaver fra seerne, tre millioner kroner i underskudd i fjor.

Hanvold om dieselpriser: - Det er mye å klage på for oss vanlige folk

Hanvold ønsker overfor NRK ikke å kommentere hvordan han vurderer sin rolle som både selger og kjøper, samt hvor mye han fikk for sin andel.

Den søkkrike Hanvold har imidlertid en offentlig facebookside, hvor han i sommer tok et oppgjør med prisnivået her til lands, angivelig mens han var ute med «daycruiseren på Drammensfjorden».

- Jeg priser Herren når jeg fyller diesel, å kan kjøpe for kroner 23.63. Selv om vi har en regjering, som gjør det vanskelig for oss vanlige folk. I Norge burde vi hatt drivstoff til kr 10 pr liter. De eneste som blir rikere og rikere, er jo staten. Så det er mye, å klage på, skriver Hanvold i innlegget.

Før han avslutter med at troen på Guds løfter uansett vil være redningen for alle og enhver:

- Da fryder vi oss i sommer og sol. Og lever glade dager, da vi er noen solskinnsbarn.

Powered by Labrador CMS