Ny test om barns nettbruk

Hvor mye vet foreldre egentlig om barnas nettbruk og personvern, og hvor mye skjermtid er greit? Den «digitale oppveksten» gir nye utfordringer i foreldrerollen, og det er lett å bli usikker på hva og hvor mye barna skal ha tilgang til.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Foreldrehverdag/Bufdir lanserer nå en test der foreldre kan sjekke sine kunnskaper og lære mer om hvordan de kan hjelpe barna på nett. Målet med testen er å bidra til at foreldre blir mer bevisste på sin egen og barnas nettbruk, og tenke over hvordan den digitale hverdagen kan bli tryggere.

–Testen er en enkel måte å skape bevissthet om nettbruk og personvern. Her er det ingen riktige eller gale svar, men kanskje kan testen bidra til refleksjon over de ulike temaene, og mer trygghet i det digitale foreldreskapet, sier divisjonsdirektør i Bufdir, Anne Magdalena Solbu Kleiven.

Testen passer best for foreldre til barn fra 5–6 år og opp til ungdomsskolealder, men kan også godt grunnlag for refleksjon for andre aldersgrupper.

– Vi håper at foreldre som tar testen, får lyst til å lære mer og kanskje også blir mer nysgjerrige på hva barna gjør på nett, sier Kleiven.

Powered by Labrador CMS