KONNERUD: Slik ser det fortsatt ut i mange hager på «byens tak». Det er lite som tilsier hagearbeid og grønne plener foreløpig.

Om få dager skal kommunen hente hageavfall her

En snørik vinter og sen vår har skapt frustrasjon hos hageeiere og hodebry for renovasjonsselskapet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: I en statusoppdatering torsdag minner Drammen kommune om at det fra neste uke er henting av hageavfall i Drammen.

Hentingen vil foregå i perioden mandag 17. april til fredag 28. april, på samme dag som mat- og restavfallet i innsamlingsperioden, minner kommunen om. Til alt overmål er dette en uke tidligere enn det som er normalt.

- Hageavfallet skal legges ut senest kvelden før innsamlingsdagen, uttaler kommunen.

Dette har fått mange av byens innbyggere til å riste på hodet etter en uvanlig lang og snørik vinter. Spesielt i byens høyereliggende områder, eksempelvis på Konnerud, en bydel med over 10.000 mennesker, ligger det fortsatt store snømengder og høye brøytekanter.

Ifølge kommunen er dette vanskelig å gjøre noe med.

- RfD planlegger henting av avfall et halvt år i forveien, så det er vanskelig å endre på hentetidspunkt, uttaler kommunen.

Enkelte får utsatt henting

Samtidig informerer Rfd om torsdag at de «har flyttet datoen for henting av hageavfall der det er praktisk mulig å få til».

Dette får DRM24 opplyst at gjelder omlag 4.000 av RfD's 75.000 husstander. Hvorav en god porsjon ligger på Konnerud. Deler av Lierskogen skal også være aktuell for senere avhenting.

- Det jeg kan si er at de på Konnerud som skulle hatt henting i uke 16, det vil si fra mandag, får utsatt dette til uke 18. De som har henting i uke 17, vil ikke få flyttet hentingen, sier kommunikasjonssjef Marte K. Brændsrud i RfD til DRM24.

De som får flyttet hentingen vil få beskjed på SMS fredag.

- Vi får dessverre ikke til alle, men har tatt en ny runde for å flytte enkelte ruter i snørike områder der det er praktisk mulig, sier Brændsrud.

Hun håper at værmeldinger med spådommer om varmere vær fra neste uke skal gjøre at snøsmeltingen går unna og at de fleste allikevel kommer i mål.

- Vi kjenner god til utfordringene og skjønner at dette er fortvilende for noen. Men det er vanskelig å forutsi hvor tidlig våren kommer, og dette er et stort logistikkarbeid for oss å sette sammen. De som ikke kommer i mål før hentingen kan alltid levere hageavfall gratis på våre gjenvinningsstasjoner, sier Brændsrud.

Powered by Labrador CMS