Oppgraderer farevarsel til oransje: - La bilen stå

Meteorologisk Institutt har sendt ut sitt andre oransje farevarsel på få dager. Mandag er det ventet ekstremt krevende vær- og føreforhold på Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Meteorologene har fra før sendt ut gult farevarsel for søndag, som gjelder langs hele kysten av Sør-Norge og Østlandet. Årsaken er som tidligere omtalt, overgangen til mildvær og underkjølt regn etter mye snø og en lang kuldeperiode.

Mandag er imidlertid værutsiktene av en slik art at det spesielt på Østlandet vil bli ekstra krevende føreforhold som følge av regn som fryser på bakken. Og det er dette som har fått Meteorologisk Institutt til å endre farevarselet til oransje.

- Ikke kjør hvis du ikke må, er oppfordringen fra Meteorologisk Institutt.

Ferske prognoser tilsier nå at temperaturene kan stige med over 20 grader over natta fra lørdag til søndag, fra 20 minusgrader til 2 plussgrader. Søndag er det også ventet at den varslede nedbøren vil starte som snø, før den går over i regn. Mandag er det ventet hele syv varmegrader og nokså intenst regn natt til mandag og i morgentimene. 

Det vil si alle ingrediensene for nærmest garantert kaos i morgenrushet.

Brakar frykter trøbbel

DRM24 har den siste uka omtalt kaoset som har oppstått i trafikken i en rekke saker. Mandag kan altså toppe det hele hva angår problemer for fremkommeligheten, og blant de som nå følger utsiktene med argusøyne er Brakar. Onsdag måtte de innstille all busstrafikk i 3,5 timer.

Søndag og spesielt mandag ser nå ut til å kunne by på minst like store utfordringer - både med tanke fremkommeligheten for bussene, og kanskje også med lading som følge av underkjølt regn som kan fryse til på busstakene.

Brakar har allerede tatt konsekvensen av værmeldingen og bestemt seg for å innstille alle skoletransport med buss mandag. De vurderer også ytterligere tiltak.

- Det ser ihvertfall ut til å bli kjettingføre. Vi frykter nye utfordringer, er beskjeden fra driftssjef Terje Njaastad i Brakar.

Slik ser værmeldingen ut for Drammen:

Powered by Labrador CMS