FORTVILER: Vannmassene skaper nok en gang trøbbel for mannen i Hokksunds mest flomutsatte bolig. Her er det allikevel ingen panikk å spore: 75-åringen tar det hele med stoisk ro.

På'n igjen for Svein i Risøraveien: - Kan ikke annet enn å vente

Nok en gang må Svein Østheim se vannet krype oppover husveggen - kun to dager etter at arbeidene med huset etter forrige flom hadde startet.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Nok en storflom i Drammenselva truer bebyggelsen i Gamle-Hokksund, men foreløpig har Drammenselva holdt seg under flomtoppen fra Hans. Spørsmålet er hvor mye mer elva stiger.

Da DRM24 var innom søndag kveld, var Østheim på plass for å redde unna noen ting han hadde utendørs.

- Akkurat nå har elva sunket litt igjen, men den går nok bare litt opp og ned i forbindelse med flo og fjære. Vi har nå fått hjelp til å fjerne noen tilhengere og denslags, sier Østheim.

For et par dager siden var forsikringsselskapet på befaring i huset hans. Siden da har elva pluselig steget en meter igjen.

- Vi kunne gå tørrskodd rundt garasjen fredag, forteller Østheim.

Nå står igjen vannet til godt oppå trappa hans.

- Hva gjør du nå

- Nei, det er ikke så mye å gjøre. Vi må bare vente å se.

- Huset ditt er allerede ubebeolig, gjør en ny flom noen forskjell fra eller til

- Det vil jo ta lenger tid før vi får kommet i gang, da. Og det kan bli enda større skader. Men jeg har fått beskjed om at jeg får dekket alt som er skadet, sier Østheim.

ROLIG SOLNEDGANG: Her inne er vannet stille, mens utenfor raser elva forbi med over 1800 kubikkmeter vann i sekundet.
GUMMIBÅT OG VADEBUKSE: Har blitt en del av standardutrustningen i Risøraveien. Her blir naboen til Svein intervjuet av VG søndag kveld.
Powered by Labrador CMS