TOK MUNNEN FOR FULL: Bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Drammen og AUF-leder i Buskerud Rutkay Sabri (22) (t.v.) overfor Jon Helgheim.
TOK MUNNEN FOR FULL: Bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Drammen og AUF-leder i Buskerud Rutkay Sabri (22) (t.v.) overfor Jon Helgheim.

AUF-leder beklager «kakerlakk-utspill» overfor Helgheim

Beskyldte Frps stortingsrepresentant Jon Helgheim for å «spytte på alle som er brune og kalle oss for kakerlakker» i en skolevalgdebatt på Åssiden VGS. - Grove løgner, tordner Helgheim, som hadde sønnen blant publikum.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Uttalelsen falt i en debatt mellom ungdomspartiene på Åssiden videregående mandag ettermiddag.

Senere på kvelden kom det en kraftig reaksjon fra Jon Helgheim på Facebook, som også hadde sønnen tilstede blant publikum.

- I dag skulle sønnen min se sin første skoledebatt som elev på Åssiden skole. Forventningene han hadde til å få høre hva partiene sto for, snudde nok raskt til skuffelse. En time ut i debatten serverer AUFs kandidat Rutkai Sabri grove løgner om meg foran hele skolen, skriver Helgheim.

Han sikter til følgende utspill:

- Det eneste han (Jon) har levert er å spytte på alle oss som er brune og kalle oss for kakerlakker.

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant ble også i innlegget kalt for «Drammens eneste klimafornekter».

- Sønnen min vet utmerket godt at jeg aldri har kalt noen for kakerlakk eller sagt noe annet stygt, og barna mine har etter hvert blitt vant til å høre grove løgner om meg. Men å høre slike løgner sammen sine nye venner de første skoledagene i det nye skoleåret, er nok ikke direkte hyggelig, sier Helgheim, som har fått massiv støtte på Facebook.

Beklaget - men ikke nok, mener Helgheim

I etterkant har Sabri beklaget utspillet overfor Helgheim og på Facebook. Frp-profilen fra Drammen er imidlertid ikke helt fornøyd.

- Jeg sa at det er til elevene som hørte dette han må beklage. Dessuten serverer han nye løgner i sin beklagelse på Facebook, uttaler Helgheim til DRM24.

Han skriver også følgende på sin Facebookprofil:

- Det alvorlige er at AUFs kandidat og alle andre som sprer slike løgner, også vet utmerket godt at det ikke er sant. Likevel er ønsket om å vekke hat og splittelse blant ungdom for å tjene stemmer på det, viktigere enn å oppføre seg som folk. Rutkai er heller ingen uerfaren nykommer, han har vært i politikken i mange år. Dette nivået synes altså AUF er en grei måte å lære ungdommene opp i politisk debatt på.

Sabri har i flere år vært bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Drammen, i tillegg til vervet i AUF.

Det har ikke lyktes DRM24 å få en kommentar fra Sabri i sakens anledning.

Powered by Labrador CMS