«Drammen kommunestyre på sitt verste»

KOMMENTAR: At kommunestyret i Drammen tirsdag kveld vedtok at kommunen skal ta imot 125 flyktninger i år var ikke noen bombe. Og at det dermed er satt sluttstrek for en ulykksalig debatt som har overskygget alt annet av viktige problemer som Drammen står overfor , bør vel alle nå være glade for.

Det som egentlig skulle debatteres på nytt var hvor mange flyktninger Drammen skal ta imot i år. Debatten dreide seg imidlertid pinlig lite om antallet flyktninger. Her ble «snørr og barter» nok engang sauset sammen.

Igjen ble det en debatt der opposisjonens viktigste ærend var å skjelle ut Fremskrittspartiet og flertallsposisjonen fremfor å komme med gode argumenter for sine forslag om å ta imot et større antall flyktninger enn det som ble vedtatt.

At Tony Burner fra SV fikk seg til å hevde at det ikke finnes integreringsproblemer i Drammen, og at Senterpartiets Simon Nordanger ble omtalt som «dramaqueen» i korridorene i rådhuset etter debatten, viser etter min mening at Venstres Herman Ekle Lund traff spikeren på hodet når han sa at «debatten tirsdag viste Drammen kommunestyre på sitt verste».

Powered by Labrador CMS