SJELDEN SAMSTEMTHET: Ytterste venstre og ytterste høyre ved Jørgen Harboe Wilhelmsen (R) og Lavrans Kieriulf (Frp) fant tonen i kommunestyret tirsdag.
SJELDEN SAMSTEMTHET: Ytterste venstre og ytterste høyre ved Jørgen Harboe Wilhelmsen (R) og Lavrans Kieriulf (Frp) fant tonen i kommunestyret tirsdag.

Her var Rødt og Frp helt enige:
– Vi kan ikke bruke 10 millioner på jåleri!

Å svi av ti millioner på kommunens «visuelle profil» mener de to partiene er helt uhørt.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Etter kommunesammenslåingen sparte den nye storkommunen mye på å beholde den gamle kommunelogoen.

Men under tirsdagens kommunestyremøte, det første av sitt slag i rådhuset siden våren 2020, skulle de folkevalgte behandle saken om ny visuell profil i kommunen.

Og det er ikke gratis: Utviklingen av den nye profilen er allerede betalt, og har kostet omlag to millioner kroner. I tillegg kommer en kostnad på 10 millioner kroner for implementering av den visuelle profilen.

Det handler blant annet om utforming av grafikk, logo og profil med farger og fonter som skal følge med kommunale brev, dokumenter, nettsider, arbeidstøy, bygninger, kjøretøy og så videre.

- I forbindelse med etableringen av Drammen kommune er det behov for å utvikle en ny, felles visuell profil for kommunen. En ny visuell profil skal bidra til utviklingen av en felles identitet og kultur i den nye kommunen på tvers av tidligere grenser og legger rammene for hvordan Drammen kommune skal profileres, heter det i rådmannens framlegg.

- Må bruke pengene fornuftig

De fleste partiene var innstilt på å vedta rådmannens forslag til vedtak. Problemet var kostnaden, mente Frp, som fremmet forslag om å legge profil-prosessen i en skuff.

- Det er viktig at vi gjør de riktige prioriteringene og bruker pengene mest mulig fornuftig i trange tider. Å bruke 10 millioner kroner på dette er uklokt, det må eventuelt vente til bedre økonomiske tider, sa Lavrans Kierulf (bildet) fra talerstolen.Han fikk gehør fra Rødts Jørgen Harboe Wilhelmsen.

- Vi kan ikke tillate oss å bruke ti millioner kroner på jåleri når vi har så mange uløste oppgaver. Vi kan ikke flotte oss med denne typen tiltak, var den klare meldingen fra ytre venstre fløy.


Det fikk Arbeiderpartiets nyslåtte representant Ståle Sørensen til å reagere.

- Når ytre høyre og ytre venstre finner sammen er det vanligvis et tegn på en utrolig dårlig sak, kommenterte den ferske sosialdemokraten syrlig.

- Kan vi spare 10 millioner på å stemme imot så gjør vi det selvfølgelig det, repliserte Frps Kristin Gjerde.

Avstemningen endte med 45 stemmer for å iverksette forslaget, med 12 stemmer for Frps forslag, som også fikk støtte fra Nei til Bomring.

Implementeringen av den nye visuelle profilen vil ifølge kommunen starte «umiddelbart» etter vedtaket.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FEIL PRIORITERING:</span> Rødts Jørgen Harboe Wilhelmsen på talerstolen i kommunestyret tirsdag. Til venstre Ap's Lina Strandbråten.</span>
FEIL PRIORITERING: Rødts Jørgen Harboe Wilhelmsen på talerstolen i kommunestyret tirsdag. Til venstre Ap's Lina Strandbråten.
Powered by Labrador CMS