SKOLESATSING: Tore Opdal Hansen åpnet mange nyoppussede skoler i Drammen. Men drammensskolen ble ikke landets beste av den grunn, skriver DRM24's kommentator.
SKOLESATSING: Tore Opdal Hansen åpnet mange nyoppussede skoler i Drammen. Men drammensskolen ble ikke landets beste av den grunn, skriver DRM24's kommentator.

Ordførerkandidat med valgløfte han har brutt tidligere

KOMMENTAR: Innbyggerne og velgerne er ikke dumme, og hukommelsen strekker seg lengre bakover i tid enn det Tore O. Hansen tydeligvis må mene.

Publisert Sist oppdatert

Å lærer av egne tidligere feil burde stå øverst i boka når politikere skal uttale seg. Slik er det imidlertid ikke med Drammens tidligere Høyre-ordfører, nå kandidat til fylkesordførervervet i nye Buskerud», Tore O. Hansen.

I et leserinnlegg i DT 15. mars presterer han nemlig å love innbyggerne at han og Høyre skal skape Norges beste videregående skoler i Buskerud dersom de vinner fylkestingsvalget til høsten. Har vi ikke hørt dette før?

Jo, i handlingsplanen for skolene i Drammen fra 2009 til 2012 står den svulstige visjonen «Drammen skal ha landes beste skoler». Den gang gjaldt det grunnskolen, og hvem hadde ansvaret og flertallet i Drammen i 2009 og frem til 2019? Jo, det var nettopp Tore O. Hansen og Høyre.

Ble skolene i Drammen best i Norge? Nei, dessverre er vi kanskje lengre unna det målet enn noen gang. Mobbingen og kroppspresset har tydeligvis økt i drammensskolen, jamfør striden om kjønnsdelt svømmeundervisning. Det er et stort skoleopprør på Åskollen der innbyggerne mener seg utsatt for løftebrudd når det gjelder bygging av ny skole, og så videre.

Likevel kommer altså Tore O. Hansen nok en gang med et løfte han vet han har brutt i Drammen før, og ikke kommer til å kunne innfri Buskerud i de neste fire årene heller.

Innbyggerne og velgerne er ikke dumme, og hukommelsen strekker seg lenger bakover i tid enn det Tore O. Hansen tydeligvis må mene. Han er ikke den første politikeren som undervurderer folks evne til å tenke selv, men at en så dreven politiker som Tore O. Hansen kan gå i den fella det er å tro at folk ikke husker tidligere brutte valgløfter, er likevel underlig.

Innbyggerne i «nye Buskerud» krever ikke å få Norges beste skoler. De krever å få skoler som er så gode som det er mulig å få til.


Samtidig med at Opdal Hansen kommer med sitt store løfte understreker han sterkt at «nye Buskerud» kommer til å ha en meget anstrengt og dårlig økonomi som gjør at fylket ikke har råd til å gjøre så mye som tidligere på områdene som samferdsel, regional utvikling eller kunst og kultur. Han understreker sterkt at fylket kommer til å måtte prioritere sine midler meget strengt for å oppnå målet om å skape Norges beste skoler.

Prioritering er et ord politikere burde bruke oftere, men da må Hansen også være enda tydeligere og fortelle innbyggerne i Buskerud at de ikke kan vente seg hverken skikkelige brøytede veier eller utbedring/asfaltering av hullete og ødelagte fylkesveier i de neste fire årene. At kunst og kulturområdene skal få mindre enn i dag, betyr vel i virkeligheten at mange av de aktiviteten som foregår i Buskerud vil bli nedlagt.

Tror fylkesordførerkandidat Opdal Hansen dette vil bli forbigått i stillhet, og vil han og hans kolleger i Høyre være stolt av å rasere kunst og kulturlivet i Buskerud? Nei, slutt med slike virkelighetsfjerne løfter, og se realitetene i øynene.

Innbyggerne i «nye Buskerud» krever ikke å få Norges beste skoler. De krever å få skoler som er så gode som det er mulig å få til. Samtidig vil de ha veiene brøytet og hullene asfaltert slik at de kan komme frem til de kunst- og kulturarrangementene som gjør godt både for sjel og kropp.

Powered by Labrador CMS