Tore O. klar ordfører-favoritt i Buskerud

Fersk meningsmåling viser blått maktskifte ved neste års fylkestingsvalg.

Publisert Sist oppdatert

BUSKERUD: - Høyre og Fremskrittspartiet har per nå akkurat de 24 mandatene inne som trengs for å etablere et flertall i fylkestinget, forteller valganalytiker Svein Tore Marthinsen.

Det betyr maktskifte når gamle Buskerud skal gjenopprettes som fylkeskommune fra 1. januar 2024 om valget hadde vært i dag. Tallene er basert på en spørreundersøkelse utført av Sentio.

Tore Opdal Hansen, Drammens tidligere populære ordfører gjennom 16 år ligger dermed an til å få et comeback med ordførerklubba som Høyres fylkesordførerkandidat.

- Han må i alle fall finne seg i et klart favorittstempel, gitt de velgerpreferansene som er der i dag. Buskerud-valg er tradisjonelt sett jevne. Ap og Mons-Ivar Mjelde bør derfor ikke avskrives, men de har en tung oppoverbakke foran seg hvis målet om makt skal realiseres, forteller Marthinsen.

Beregningene som er utført forutsetter samme fylkesvise forhold mellom partiene som ved forrige valg, og prosentfordelingen ser nå slik ut:- Vurderingene vil endre seg i takt med opinionsendringer fram mot valgdagen i 2023, sier Marthinsen.

Powered by Labrador CMS