ANSTRENGT: Turid Solberg Thomassen (Krf) i samtale med Kristin Gjerde (Frp) i en av pausene i kommunestyret tirsdag kveld.

Truer med å bryte flertalls-samarbeidet:
- Kommer til å stemme med opposisjonen

Krf's Turid Solberg Thomassen sier rett ut at hun ikke vil være med på flere interne episoder som det hun opplevde før flyktningevedtaket i kommunestyret.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Både overfor DRM24 og fra talerstolen i kommunestyret etterlot Thomassen liten tvil om hva hun synes om prosessen frem til vedtaket, og ikke minst vedtaket i seg selv. Hun stemte med posisjonspartiene og var med på å sikre flertall for det omstridte flyktningeforslaget, samtidig som hun varslet at hun ville kreve lovlighetskontroll av det samme vedtaket i etterkant.

- Det har vært tøft og mange krevende møter. Jeg skulle egentlig på hyttetur fra torsdag til søndag, men det ble ikke noe av for å si det sånn. Jeg orker ikke en sånn diskusjon en gang til, sa en preget Thomassen til DRM24 med klar adresse til Frp-toppene.

Under debatten om flyktningevedtaket i kommunestyresalen talte hun sin egen partikollega Billy Taranger midt i mot, og fremstod mest som en motdebattant.

- Tilhører venstresiden

Til DRM24 sier Thomassen at hun tilhører venstresiden i partiet.

- Når Krf tok sitt veivalg i 2018 var jeg blant de som var for Knut Arild Hareides forslag om samarbeid med Arbeiderpartiet, sa Thomassen til DRM24 tirsdag kveld.

Senere kunne man få inntrykk av at Thomassen allerede hadde ett bein i opposisjonens leir etter følgende utsagn fra talerstolen:

- Jeg kommer til å stemme for flere av Venstre og SV's forslag, sa Thomassen under debatten om klimapolitikk.

- Tror du at det verste er overstått nå eller hvordan ser du på fortsettelsen?

- Det blir nok tøffe diskusjoner om klimapolitikken, men der er vi samtidig mer fristilt, sier Thomassen til DRM24.

Krf's Turid Solberg Thomassen intervjuet av NRK etter kommunestyret tirsdag kveld.

- Skal snakke sammen

Konfrontert med Thomassens uttalelser bekrefter Frp-gruppeleder Ulf Erik Knudsen at det har vært krevende diskusjoner internt.

- Det er korrekt, vi har ukentlige møter og av og til flere enn det.

- Er du bekymret for saken kan gå på bekostning av flertallssamarbeidet?

- Dette er noe vi kommer til å diskutere med Turid på gruppeledermøtet kommende tirsdag. Jeg tror at dette vil gå over og at vi skal få til et godt samarbeid videre, sier Knudsen.

- Roligere sjø heretter altså?

- Vi får se, men jeg tror at at dette skal gå greit, sier Knudsen (bildet).

Powered by Labrador CMS