Lavrans Kierulf og Frp kommer med nytt forslag til innsparing av et ikke lovpålagt tiltak.

Vil legge ned nærutvalgene

Fremskrittspartiet fremmer forslag om å legge ned ordningen fremfor å velge nye medlemmer i kommunestyremøtet neste uke. - Skal de fortsette må det være i regi av lokale ildsjeler.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Mens Ap og Ventre nylig fremmet forslag i formannskapet om å legge ned det nyopprettede utvalget for Arbeid, Aktivitet og Inkludering, tar Fremskrittspartiet nå til orde for å legge ned nærutvalgene som ble opprettet etter kommunesammenslåingen i 2020.

- Bakgrunnen er at Drammen står i en særdeles krevende situasjon. Det diskuteres å ta ned tjenestetilbudet til barn og unge og eldre, skolenedleggelser og barnehagenedleggelser og ting innen eldreomsorgen. Da må vi se på hva de ansatte skal bruke tid og krefter på, og ikke bruke tid og krefter på, sier Kierulf.

Utvalgene er sammensatt av innbygger-representanter og politikere, med faste møter og saker til behandling i hver kommunedel. Nærutvalgene skal være et bindeledd mellom befolkningen og der de politiske beslutningene tas, og disponerer også en sum penger de kan beslutte å tildele ulike tiltak i egen kommunedel. 

- I utgangspunktet er vi veldig glad i disse nærutvalgene, men det er ikke en lovpålagt oppgave, og vi kan spare inn et par millioner på dette. Det redder ikke kommuneøkonomien alene, men er et av mange tiltak vi kan gjøre, og derfor mener vi nå at dette er den første innsparingen vi bør gjøre fremfor å velge nye medlemmer, sier Kierulf.

Han påpeker at man på begynnelsen av 2000-tallet valgte å legge ned de tilsvarende bydelsutvalgene som innsparingstiltak. 

- Nå står vi nok engang i en slik situasjon, og vi må tenke på hvordan vi bruker kreftene. Vi inviterer de andre politiske partiene til å bli med på dette. Det er tøffe tider og vi må ta upopulære valg, men det er først etter sommerferien at vi skal gå løs på de virkelig store og tunge oppgavene, påpeker Kierulf.

- Det blir en beinhard høst og vinter.

Powered by Labrador CMS