SJOKK OG VANTRO: Ulf Erik Knudsen (Frp) reagerte skarpt på forslaget om å skru av gatebelysningen for å spare penger

- Trodde ikke våre egne øyne da vi så det forslaget

- Kan den siste som forlater Drammen vennligst skru av lyset?

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det var under behandlingen av 1. tertialrapport i formannskapsmøtet tidligere denne uka at rullgardina bokstavelig talt gikk ned for Fremskrittspartiets gruppeleder Ulf Erik Knudsen, som utrykte sin frustrasjon over ett av flere foreslåtte innsparingstiltak i kommunen.

- Å slutte å feie, stenge toaletter og holde orden på torget så folk skal brekke beinet når de går over brosteinen, kan da ikke være spesielt smart. Dette innsparingsforslaget på to millioner må bare legges i en skuff og bli der, sa Knudsen

Mest oppgitt var han imidlertid over forslaget om å mørklegge Drammen for å spare penger på belysning.

- Vi trodde ikke våre egne øyne når vi så det forslaget. Skru av lyset? Nei, det blir litt sånn «vil den siste som forlater Drammen vennligst skru av lyset». Og jeg tror nok mange vil forlate Drammen hvis vi skal drive byen på denne måten, sa Knudsen.

Så kategoriske var Frp at de ga sin uforbeholdne støtte til SV, som hadde fremmet forslag om å revurdere disse innsparingstiltakene. Frp på sin side mente at det ville være flere andre og mer betimelige steder å kutte, blant annet i kultursektoren.

- Men det er ingen tvil om at det store innsparingspotensialet ligger i arbeidsstokken. Vi ser nå at det ligger ute utlysninger på blant annet ballettlærere og rytmisk piano. Her burde det være muligheter for å fokusere på det viktigste for kommunen, og redusere det som ikke er lovpålagte tjenester, sa Knudsen.

Powered by Labrador CMS