Reagerer på dette synet: - Har gjort villatyvene en stor tjeneste

Man skulle nesten tro det var en bestilling fra innbruddstyver: Avfallsbeholdere satt ut midt på gårdsplassene etter tømming i påsken - og det blir uhyre lett å se hvem som er hjemme eller ikke.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: En bekymret boligeier tipset DRM24 om at ingen av avfallsbeholderne var satt tilbake etter tømming av glass og metall mandag.

Etter nærmere undersøkelser viser det seg at dette gjelder hundrevis av boliger i flere villastrøk på Konnerud. Et døgn senere stod mange beholdere fortsatt malplassert midt på gårdsplassene ut mot veien i åpenbart påsketomme boliger.

- I og med at vi nå går inn i påskeferien og mange allerede er bortreist, sett i sammenheng med at påske er en høytid for villainnbrudd, så har deres ansatt gitt villatyvene en hjelpende hånd med å markere hvilke hus som står tomme i påsken, skriver en boligeier i en henvendelse til RfD (renovasjonsselskapet for drammensregionen).

MALPLASSERT: Slik står mange avfallsbeholdere plassert på Konnerud.

Og huseieren har rett i den bekymringen. Så sent som natt til mandag ble et villastrøk i Dunihagen i Sande raidet av innbruddstyver.

- Skal ut og sette på plass  

Etter hva DRM24 erfarer er RfD kjent med hendelsen og har oversendt informasjon til kjørekontoret basert på henvendelse fra en boligeier.

Kommunikasjonssjef Marte K. Brændsrud forteller at RfD vil ta affære.

- Noen beholdere er flyttet på plass i dag (tirsdag), og så vil renovatøren ta en runde for å sette på plass igjen de som fortsatt står ute imorgen (onsdag), sier Brændsrud.

Årsaken til hendelsen skal ifølge Brændsrud være at vedkommende som kjørte runden rett og slett hadde hatt for dårlig tid. Hun uttaler at på generelt grunnlag, skal avfallsbeholdere settes på plass der de stod etter avfallshenting.

- Med mindre det er åpenbare hindringer i veien som for eksempel brøytekanter. Vi setter veldig pris på at innbyggerne melder fra til oss, da tilbakemeldinger er noe vi tar på alvor, sier Brændsrud.


Powered by Labrador CMS