Åpnet nytt sykkelhotell i Mjøndalen

Pendlere og andre kan nå glede seg over tryggere og tørrere sykkelparkering ved Mjøndalen stasjon.

Publisert

MJØNDALEN: Det nye sykkelhotellet har plass til 40 sykler og kan benyttes hele døgnet, opplyser kommunen.

– Sykkelhotellet er et tryggere og tørrere tilbud enn vanlige sykkelstativer og et stort bidrag til økning i antall parkeringsplasser totalt på Mjøndalen stasjon. Vi håper det blir et godt tilbud som vil få flere til å sykle både til stasjonen og til sentrum, sier fagansvarlig samferdsel i Drammen kommune, Elisabeth von Enzberg-Viker.

Alle som ønsker det kan benytte seg av sykkelhotellet. Det er i drift hele døgnet, men har adgangskontroll. Tilgang koster 50 kroner for 30 dager og betales med appen Bane NOR Parkering.

Sykkelhotellet er praktisk plassert like ved togstasjonen og bussholdeplass. Med videoovervåket, perforerte vegger og belysning, står sykkelen trygt.

Skulle du ha behov for litt ekstra luft i dekkene, finner du også sykkelpumpe inne i sykkelhotellet. Syklene kan stå i to høyder. En skinnebasert løsning gjør at man slipper å løfte sykkelen opp i «andre etasje», men kan vippe den opp på skinnen og relativt enkelt skyve sykkelen opp og på plass. Etter hvert vil det også bli lademulighet for seks elsykler.

Sykkelhotellet er delfinansiert av Buskerudbyen og resten av Drammen kommune. Drammen kommune har vært byggherre, mens Bane NOR nå har overtatt drift og eierskap av sykkelhotellet.

Fra før av finnes det sykkelhotell ved Drammen stasjon med 244 plasser, på Brakerøya, hvor det er 40 plasser og ved Gulskogen stasjon, hvor det er sykkelhotell med 40 plasser.

Powered by Labrador CMS