KLIMAENGASJERT VARAORDFØRER: - Kanskje er det litt kleint å stå på torget her å brøle, men det er litt av poenget – vi må ut av komfortsonen vår for å gjennomføre det grønne skifte, sa varaordfører Ståle Sørensen som avduket installasjonen fredag. Brølofonen blir i Drammen ut januar før den fortsetter ferden videre rundt i landet gjennom hele inneværende stortingsperiode.

«Brølofonen» har inntatt Bragernes Torg:
- Litt kleint, men det er litt av poenget

Klimafestivalen i Drammen er åpnet, og markeres ved en snodig innretning på torgscenen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: 7. – 30. januar arrangeres den syvende Klimafestiavlen i Drammen og det hele åpnet med et brøl.

Med små og store markeringer både lokalt og nasjonalt har man som mål å skape økt bevissthet om klimautviklingen og engasjement for å endre den, skriver Drammen kommune i en pressemelding.

Variert program

- I festival-programmet finner du noe for enhver smak, med alt fra kurs om kjøkkenhager og reparering av klær, til byttedager, konserter, gudstjenester, musikk og teater, forteller Elisabeth Tveter Briseid, medlem av styringsgruppa for Klimafestivalen i Drammen.

- Festivalens motto er «bærekraftige liv i Drammen», fortsetter hun.

Klimafestivalen er et samarbeidsprosjekt og i programmet finner man små og store arrangementer i regi av kommunen, organisasjoner, andre frivillige og ildsjeler.

Festival-program med oversikt over hva som skjer finner du her.

Åpnet med et brøl!

Klimafestivalen ble åpnet av varaordfører Ståle Sørensen med avduking av en spennende installasjon på Bragernes torg. Ildsjelene bak Klimabrølet er storfornøyd med at Drammen kommune vil låne den megafonliknende installasjonen «Brølofonen» en måneds tid.

- Etter suksessen med et stort klimabrøl i 2019 måtte vi tenke annerledes når pandemien kom. Vi bestemte oss for, i stedefor å lage enda et stort brøl, så lager vi et langt brøl istedenfor. Med denne «Brølofonen» så får vi til det, sier Even Nord Rydningen som er styreleder i foreningen Klimabrølet.

- Ved å laste opp brølet ditt på klimabrolet.no så blir det spilt av i denne «Brølofonen» sammen med musikk komponert av Röyksopp, fortsetter styrelederen. «Brølofonen» skal være på Bragernes torg til 28. januar før den flyttes videre rundt i Norge. Målet er at den skal brøle i en hel stortingsperiode, altså i 4 år.

Last opp ditt eget brøl og bli en del av installasjonen på www.klimabrolet.no.

Viktig arbeid

- Jeg syns det er veldig stas å ønske Klimafestivalen tilbake til Drammen etter et år med pause. Selv om pandemien gjør festivalen litt mer minimalistisk enn tidligere, berømmer jeg arrangørene for årets viktigste festival, sier varaordfører Ståle Sørensen.

Powered by Labrador CMS