Drammen øker antallet flyktninger etter anmodning

Kommunen har nå funnet rom for å huse 310 flyktninger i tråd med økt behov som følge av krigen i Ukraina. Rådmannens forslag ble enstemmig vedtatt i formannskapet tirsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Kommunen hadde etter å ha vurdert kapasiteten i Drammen til å kunne ta imot og bosette 250 flyktninger. Det var ikke nok, mente IMDI, som anmodet kommunen om å øke antallet til 310.

Kommunen har, til tross for utfordringer med å bosette husløse familier etter storbrannen på Fjell, nå funnet løsninger som innebærer at antallet kan økes i tråd med forventningene fra nasjonale myndigheter.

Rådmannens forslag til vedtak om økning av antallet inkluderer 58 flyktninger som allerede er vedtatt bosatt fra før. Arbeidet med å planlegge for økt bosetting starter umiddelbart. Kommunene mottar statlig støtte for flyktninger som bosettes.

- Jeg er takknemlig for at vi stiller oss politisk bak rådmannens forslag, uttalte ordføreren etter en kortere debatt mellom partiene i formannskapet.

Det planlegges nasjonalt for å ta imot 35.000 flyktninger fra Ukraina i Norge i 2022. Over 3,5 millioner har så langt flyktet fra landet etter krigens utbrudd for en drøy måned siden.

Powered by Labrador CMS