Markerte profetens bursdag og ferdig moské med opptog

Det var storstilt feiring blant muslimene på Fjell lørdag. 200 personer gikk i opptog etterfulgt av bønn og festmiddag i moskeen.

Publisert Sist oppdatert

FJELL: Det var Drammen moské som stod for arrangementet, og det skal være første gang profeten Mohammeds fødselsdag markeres offentlig på denne måten i Drammen.

Ettersom moskeen etter mange års byggeprosess nå også er så godt som ferdigstilt og corona-restriksjonene en saga blott, valgte menigheten å slå på stortromma og invitere til storstilt folketog gjennom bydelen.

I over en time marsjerte omlag 200 muslimer rundt i gatene på Fjell bak en dekorert bil med høyttaler plassert i bagasjen. Med plakater og taktfaste rop for å hylle profeten, startet turen der den sluttet - ved den i disse dager mye omtalte moskeen øverst på Fjell.

FORTROPPEN: Disse unge herrene ledet an hele marsjen.
SJEFEN: Imam Malik Avais hadde styringen på opptoget.
LIKESTILT? Kvinner og menn er ifølge profeten likeverdige, står det på plakaten. Men kvinnene måtte gå for seg selv helt bakerst i toget.
DELTOK I TOGET: Den utskjelte eks-imamen Noor Ahmed Noor (i midten).

Bønn og måltid

Etter opptoget var det klart for å fortsette markeringen innendørs - i en for anledningen festpyntet moske med lys og dekorasjoner.

KLARE FOR FEIRING: 13-åringene Anna Naz Isaksen og Zahra Asif ankom i finstasen.

Imam Malik Avais innledet bønnen, som varte 15-20 minutter før det var klart for dagens måltid bestående av kylling, ris, saus og krydder tilberedt på tradisjonelt vis.

BØNN: Imam Malik Avais innledet bønnen.
EGEN INNGANG: Kvinner og menn gikk inn i moskeen fra hver sin side.
KVINNER BAK FORHENGET: Moskeen er adskilt under bønnen med menn til venstre foran imamen, mens kvinnene blir henvist til høyre bak forhenget.
MATSERVERING: Her ankommer middagen moskeen.

SE FLERE BILDER FRA FEIRINGEN:

Powered by Labrador CMS