INNVENDIG: Slik ser Drammen moské ut innvendig. Bildet er fra i fjor. I disse dager jobber moskeen også med å få på plass et slags alter, en såkalt mihrab, som kommer på plass i løpet av høsten.
INNVENDIG: Slik ser Drammen moské ut innvendig. Bildet er fra i fjor. I disse dager jobber moskeen også med å få på plass et slags alter, en såkalt mihrab, som kommer på plass i løpet av høsten.

Massive reaksjoner på moské-utspill:
- Bønnerop i Norge vil føre til mer hat og ekstremisme fra begge kanter

Et overveiende flertall av DRM24's lesere vil ha seg frabedt bønnerop fra moskeen på Fjell. Mange påpeker at å tillate praksisen vil være det stikk motsatte av en integreringsoppskrift.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Over 400 kommentarer på ett døgn etterlater ingen tvil:

Det klare flertallet er sterkt imot moskeens ønske om å innføre bønnerop fra bønnetårnet på moskeen på Fjell.

Også politikerne har engasjert seg i saken, og det ligger an til at saken etter hvert vil måtte tas opp til politisk behandling i kommunestyret - selvom kommunen fra før har sagt nei til den omstridte praksisen.

Her er et utdrag fra kommentarene som har kommet i DRM24 debattspalter det siste døgnet:

- Jeg tror nok at et "ja" fra kommunen, raskt vil kunne sette en slags presedens for andre byer også. Der igjen på sikt, vil en utvidelse av bønneropstider bli søkt om, og ganske mye enklere få et gjennomslag.

- Er det politisk motivert Senke boligprisene på Fjell ?

- Lokker er fra en tid hvor man skulle varsle bygda om at det var gudstjeneste. I dag har vi fredeligere måter å gjøre dette på . Din frihet stopper der min begynner. Jeg/vi vil ikke høre på dette. Forby alle former for religiøs støyforurensning.

- Det kan da ikke være mulig!

- Var med å få stoppet bønnerop på 80 tallet på rundtom...dette må stoppes...

- Det er ikke bare Muslimer som bor på Fjell og i Nabolaget. Mange Nordmenn som bor her. Så nei takk til bønnerop. Jeg påberoper meg retten til og si NEI TAKK

- Skremmende. For en fremtid og for ett land vi skal bo i. RIP Norge

- Her burde Drammen kommune sette ned foten og si nei. Vi bor i Norge, og da får man tilpasse seg det.

- Norge har religionsfrihet, så dette er vel nettopp å tilpasse til Norge... Men spør du meg ville jeg heller at de sa nei til all religiøs lydforurensning, inkludert kirkeklokkene.

- Det bor fortsatt nordmenn igjen på fjell som må godta dette... Skal man ha en 5 meter høy Buddha der oppe og.. Kanskje ved siden av hverandre?

- Nå må folk snart bekjenne at dette er Norge, å ikke en Islam stat, å vi trenger ingen bønnerop her, som en annen forslo, vi er i 2021 å da kan de ta det på sms isteden,

- Det er da stor forskjell på 'bønnerop' kontra kirkeklokkene, det burde folk forstå

- Dette blir feil. Bønnerop av Islam over hele bydelen er ikke hva vi som samfunn har behov for. Friheten av religion er en privat sak og alle har lov å tro på hva de vil, men bønnerop er som å trekke den friheten over grensen og påvirker andre, særlig hvis det er flere ganger om dagen.

- Jeg er ikke kristen og går ikke i kirken, men ser at det er en del av den norske kulturarven. Vi må kunne ta vare på litt av vår egen kultur mener jeg. For min del virker islam og bønnerop påtrengende fra en annen kultur

- Må politikerne sette ned beinet snart! Hadde vi kommet ned til dem sitt land. Bygget kirke og spilt salmer og sånn høyt. Over høyttalere i by del der hadde vi blitt skutt.

- Det er 2 min. 1 gang i uka på fredager. Såpass må man tåle. Hva med de Norske Sjømannskirkene rundt om i verden ? Der brukes det kirkeklokker. Irriterer meg mere på Isbilen som bråker rundt vær søndag

- Men en kultur og religion som krever mer plass enn andre skal man leite lenge etter. Norges offisielle tro gikk dem bort fra for en del år tilbake. Men på hvilke måte blir det riktig å ikke tillate kristne verdier men tillate andres religiøse verdier? Dette fører bare til oppsplitting og er i allefall ikke en integreringsoppskrift..

- Bønnerop har ikke noe å gjøre i Norge uansett hvor

- Religion burde vel strengt tatt være en sak mellom den som tror og den han/ hun tror på. Det skulle ikke være nødvendig å signalisere det så veldig høylytt, hverken med kirkeklokker, bønnerop, gongonger eller noe annet.

- Kirkeklokkene kan godt droppes, bare folk samtidig slipper å høre gaulinga fra "hyletårna"! .... Det er ikke vakkert, og kommer 5 ganger om dagen , den første midt på natta (for de fleste) ...Har du vært i "Erdogania" eller tilsvarende veit du kanskje hvordan det er å vekkes av slikt i halv fem på morran...

- Hva behager?? Etniske norske som bor i nabolaget og føler seg syk ved tanken...er dette en måte å få folk til å selge boligene sine å emigrere.??

- Det er fortsatt etniske kristne i dette landet....muslimene er innflyttere og bør ikke komme med noen krav ang statsstøtte eller bygging av moskeer.

- Etter min mening er det kristendom som er staten Norge sin religion, og kirkeklokkene er vår tradisjon. De andre har fått sine moskeer, synagoger osv , og det bør holde. Så NEI til bønnerop fra Moskeer!!

- Tjaa, det er vel ikke lenge siden det lå et forslag om å omdøpe en vei til Mustafa Kemal Atatürk gata. Sammen med bønnerop baner det jo snart vei for at Fjell blir en egen liten stat i staten. Det er integrasjon det

- Nå må det snart værra bra!! Se heller å få igang en prosess med å rive moskéene. Det her har gått alt for langt!

- Kan dem ikke bare sende en sms til hverandre? Og skulle vel tro at dem selv vet når det er tid for bønn. Uten å forstyre alle andre som ikke bryr seg noe om religion.

- Trenger man å bli kalt inn til dette når det er til samme tid/dag hver gang?

- Da vil jeg montere et sirenetårn i Hagen min som svar til tiltale

- Hvis muslimer vil utfordre til konflikt så sett i gang med denne støyen.

- De får ha bønneropene inne i moské

- Det er en krevende tid for muslimer hevder de. Jeg vil nå hevde at vi også er inne i en like krevende tid for de som prøver å varsle og argumentere mot slik invadering. Selvsagt brukes her også begrepene populisme og islamofobi for å oppnå medfølelse.Hva med å se seg selv? Synes nå heller det virker som at ganske mange muslimer har integreringsfobi, i like høy grad som andre evt har "islamofobi".

- Dette er en krenkelse av andres eiendomsrett, og siden vi også er i krig med jihadister er dette noe som legitimt kan forbys uansett. Det bør være totalforbud mot dette, og hvis de gjør det likevel, burde staten rive dette bygget.

- Offentlig bønn er ikke en religiøs handling. Det er en politisk maktdemonstrasjon. Derfor er det ikke beskyttet av religionsfriheten

- Vi er ikke et muslimsk land og skal heller ikke bli det. Nei til bønnerop er en selvfølgelighet.

- Religion er en privatsak og skal ikke skrikes ut til allmenheten. Vår kristne kulturarv verdsettes av mange som ikke er personlig kristen og blir brukt til dåp, konfirmasjon og bryllup av mange. Kirkeklokkene er et naturlig element i vårt offentlige rom.

- Hvis man godtar dette. Hva blir da det neste? Trodde "snikislamisering" liksom ikke fantes jeg Hva skal man kalle dette da?

- Man gir lillefingeren, så tar de hele hånda..

- Får være grenser. Helt greit å få tro på hva/hvem man vil! Men å høylytt kringkaste det over høyttaleranlegg er tull. De som er interessert får høre på det under lukkede dører. Ikke forstyrre alle andre som bor i området med dette.

- Bønnerop i Norge vil føre til mere hat og ekstremisme fra begge kanter. Dette er ikke veien å gå.

- I Norge har vi ikke bønnerop.Så enkelt og så vanskelig. Om det er så ille, så er er det jo bare å flytte til ett land som praktiserer dette…

- I 2021 kan muslimer som ønsker seg bønnerop bruke radio eller mobil-apper så mye de måtte ønske, i eget hjem. Det er unødvendig, og heller ikke greit, å prakke bønn på andre. Religion er en privatsak. Nei takk til religions-spam via utvendige høyttalere.

Powered by Labrador CMS