SMEKKFULLT DANSEGULV: Her fra Old Irish Pub på Bragernes.
SMEKKFULLT DANSEGULV: Her fra Old Irish Pub på Bragernes.

Mye folk og god stemning på byen etter gjenåpningen

Politiet var fornøyde med oppførselen til partyløvene i Drammen etter den varslede «gigafesten» natt til søndag.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: For første gang siden mars 2020 kunne folk dra på byen helt uten restriksjoner av noe slag - ja det var også første gang på byen overhodet for et ikke ubetydelig unge voksne som har fylt 18 år etter pandemien startet.

Diskotekene var gjenåpnet, dansegulvene fyllt opp og innslipp-stoppen fjernet. Det var igjen lov å henge i baren - og en-meteren en saga blott.

Dette hadde folk fått med seg, og Drammens lengste kø var å se utenfor nattklubben «The Box» i Engene lørdag kveld.Forøvrig var det generelt mye folk ute på byens serveringssteder, men mange var åpenbart fortsatt i «corona-modus» i den forstand at man startet kvelden tidlig - og dermed også avsluttet tidligere enn i «gamle dager».

Da skjenkingen stoppet klokken 03.00 hadde de fleste allerede dratt hjem, spesielt rundt Bragernes Torg. Klientellet på The Box, Heidi's Bier Bar og Old Irish Pub var de som holdt ut lengst - og taxisjåførene kjørte skytteltrafikk med en vedvarende kø frem til 03.30-tiden.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">INGEN INNSLIPP-STOPP: </span>Det var kø utenfor inngangen til de mest populære stedene gjennom hele natta.</span>
INGEN INNSLIPP-STOPP: Det var kø utenfor inngangen til de mest populære stedene gjennom hele natta.

Noen kranglefanter og mye beruselse

Politiets innsatsleder opplyser til DRM24 at det ordensmessig gikk overraskende greit for seg i Drammen under den store gjenåpningsfesten.

Det har ikke vært noen alvorlige voldsepisoder, og ikke noe mer slåssing eller vold enn en vanlig natt til søndag - heller tvert imot. Stemningen var jevnt over god og folk i godt humør.

Noen få episoder var det naturligvis, blant annet en amper mann som tidlig på kvelden satte seg opp mot politiet og forsøkte å sparke en tjenestemann. Han fikk selskap av et lite knippe kranglefanter som ble nødt for å overnatte i arresten etter ordensforstyrrelser og manglende evne til å etterkomme politiets pålegg/bortvisninger.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FIKK KLAR BESKJED: </span>Lovens lange arm løste de fleste situasjoner med forebyggende tilstedeværelse og en god porsjon tålmodighet, mens enkelte hadde behov for en ekstra tydelig «justering». </span>
FIKK KLAR BESKJED: Lovens lange arm løste de fleste situasjoner med forebyggende tilstedeværelse og en god porsjon tålmodighet, mens enkelte hadde behov for en ekstra tydelig «justering».
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">BRÅK I ENGENE:</span> De fleste aksepterer noe motvillig en marsjordre vekk fra sentrum etter å ha blitt påsatt håndjern med advarsel om arresten neste.</span>
BRÅK I ENGENE: De fleste aksepterer noe motvillig en marsjordre vekk fra sentrum etter å ha blitt påsatt håndjern med advarsel om arresten neste.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">VED MCDONALDS: </span>Flere patruljer på stedet etter meldinger om håndgemeng mellom flere unge personer. Som de fleste andre situasjoner denne kvelden fikk politiet gjenopprettet ro og orden før det eskalerte i form av personskader.</span>
VED MCDONALDS: Flere patruljer på stedet etter meldinger om håndgemeng mellom flere unge personer. Som de fleste andre situasjoner denne kvelden fikk politiet gjenopprettet ro og orden før det eskalerte i form av personskader.Forøvrig var det også en god del beruselse av det overstadige slaget å observere på byen i Drammen natt til søndag.

Flere personer i ulike aldre ble i løpet av kvelden og natten hentet av ambulanse og fraktet legevakt/sykehus da de var ute av stand til å ta vare på seg selv.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">ETTERLATENSKAPENE:</span> Ikke alt fikk stå i fred.</span>
ETTERLATENSKAPENE: Ikke alt fikk stå i fred.
Powered by Labrador CMS