Ny strømprisrekord: - Utrolig dyrt

Nok en gang har norske strømkunder fått smake på en lite hyggelig rekord: Tirsdag morgen passerte prisen for første gang 10 kroner per kilowattime i deler av Sør-Norge.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: – Det blir utrolig dyrt, vi har aldri sett så høye priser her før, sier Gert Ove Mollestad som er redaktør i Montel Energy News til NRK.

Rekorden ble satt i de store byene mellom klokken 07.00 og 08.00. 10 kroner/kilowattime innebærer at en panelovn på 1000 watt som står på én time, koster 10 kroner. Og hold deg fast: Det kan bli enda dyrere.

Til tross for at staten håver inn penger på både strøm og rekordhøye oljepriser, er det nettopp prisen på olje og gass som driver strømprisene i Norge oppover siden vi er koblet til det europeiske markedet. Forbrukerne får med andre ord ikke nyte godt av statens rekordinntekter.

Regjeringens omdiskuterte strømstøtteordning varer i utgangspunktet kun til og med mars, men med dagens situasjon i det europeiske energimarkedet er det høyst sannsynlig med vedvarende høye strømpriser - og behov for en forlenget ordning, noe blant annet SV har tatt til orde for.

I tillegg til høye priser på olje og gass, gjør det norske været med kaldt og tørt vær at alle faktorer slår maksimalt uheldig ut for norske strømkunder i disse dager.

– Været ganske tørt så vi får ikke så mye påfyll av vann. Det er grunn til å tro at prisene i Sør-Norge vil klarte videre. Det er vanskelig å si hvor mye, men dette blir forferdelig dyrt, sier Mollestad.

Powered by Labrador CMS