Husker du superklassikeren fra 90-tallet?

TAR OPPDRAGET: Dario De Simone og kjæresten Alessandra Papiccio lager fersk iskrem hver dag, og skal prøve seg på Kjempe-Yes.

Skal gjenskape «Kjempe-Yes» fra Drammens-Is

Snart 22.000 personer liker Facebook-siden for å gjenskape den legendariske saftisen. Nå kan de bli bønnhørt!

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Engasjementet for å få superklassikeren tilbake på markedet har unektelig vært stort. 

I skrivende stund liker 21.560 personer facebooksiden som har tatt mål av seg til å få populære «kjempe-yes» tilbake på markedet.

Ifølge de som står bak oppropet skal isprodusenten Diplom-Is, som tok over rettighetene til varemerkene fra Drammens-Is etter bombeangrepet i 1997, ha antydet at de må ha minst 50.000 følgere for å vurdere å relansere iskremen som isglade nordmenn over hele landet har et forhold til. 

Italiensk ismaker tar oppdraget

Nå kan det være at iskrem-nostalgikerne får en smak av Kjempe-Yes før de hadde regnet med. 

Drammens for øyeblikket fremste iskrem-ekspert og ismaker, Dario De Simone, har nemlig tatt på seg oppdraget. 

Utfordringen er imidlertid at Dario selv aldri har smakt isen etter at han kom til Norge på midten av 90-tallet. Han tilbyr imidlertid både is med smak av multer, gløgg, påskemarsipan og kvikk-lunsj, alt etter sesong. Nå blir Kjempe-Yes neste prosjekt å gjenskape så tett opptil originalen som mulig.

LES OGSÅ: Duket for italiensk sommer i Drammen

Trenger din hjelp

Derfor trenger isbar-innehaveren, som daglig produserer sin egen is, hjelp av de som sitter med informasjon om Kjempe-Yes. 

- Jeg ble nysgjerrig når så facebooksiden og begynte å se nærmere på det. Jeg vet imidlertid ikke hvor jeg skal starte, og trenger innspill fra folk, sier Dario.  

I dag er det den velkjente lollipop fra Diplom-Is eller Frisk-Is fra Hennig Olsen som er det nærmeste man kommer Kjempe-Yes. De er imidlertid langt fra Kjempe-Yes i både smak og konsistens, skal vi tro dem som har greie på det. 

Kjempe-Yes var laget av jordbær og appelsin med et trekk av sjokolade på toppen. Konsistensen var luftig og porøs/kornete i forhold til vanlig saftis.

Sitter du på oppskriften?

Dario har planer om å ha en testversjon klar til familiearrangementet Elveløpet lørdag 4. juni på Union Brygge i Drammen. 

Den nøyaktige oppskriften er selvfølgelig det beste. Men alle bidrag kommer godt med. Har du noen tips som kan lede Dario i riktig retning, skriver du det inn i kommentarfeltet under. 

Isen fra Dario kommer ikke på pinne, men han skal gjøre sitt ytterste for å gjenskape noe så tett opptil originalen som mulig. Hvilken type ismaskin isen ble produsert med er også interessant for Dario. 

- Alt er mulig, sier Dario, spent på tilbakemeldinger fra publikum.

SE VIDEO: Slik lager Dario iskrem

Har du bilder av Kjempe-Yes i sin originale fremtoning? Send til oss på tips@drm24.no!

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

GAMLE DAGER: Slik så iskremplakaten fra Drammens-Is ut på 90-tallet.
Powered by Labrador CMS