LITT AV EN JULEGAVE: F.v. Frode Engedal, Per-Øyvind Mørk, Vidar Solberg, Dag Kåre Lunden og Vibeke Hald Langen. Fornøyde mottakere og givere av 1,6 millioner kroner til Solberg SK.
LITT AV EN JULEGAVE: F.v. Frode Engedal, Per-Øyvind Mørk, Vidar Solberg, Dag Kåre Lunden og Vibeke Hald Langen. Fornøyde mottakere og givere av 1,6 millioner kroner til Solberg SK.

SSK får millionstøtte:
Skal bygge landets råeste bandy-anlegg

Får 1,6 millioner til flomlysanlegg i prestisjeklassen. Videre er det planer om nye tribuner - kanskje med tak!

Publisert Sist oppdatert

SOLBERGELVA: Solberg Sportsklubb har i flere år hatt en tett og fin dialog og samarbeid med Sparebanken Øst. Klubben har tidligere søkt om støtte til prosjekter og fått søknadene innvilget.

Nå var det inne en søknad på 1,6 millioner kroner for økonomisk hjelp til å sette opp et feiende flott flomlysanlegg rundt kunstisbanen på Solbergbanen. Og søknaden ble innvilget.

I tillegg er både spillemidler og momsrefusjon med på det økonomiske løftet som gjør at Solberg SK nå kan realisere drømmen om et fremtidsrettet anlegg, til stor glede for brukerne i alle aldre.

Både Per-Øyvind Mørk og Vibeke Hald Langen fra Sparebanken Øst kunne med synlig bevis i form av en sjekk - overrekke beløpet til Solberg SKs leder Frode Engedal mandag.

- Pengene vil være på kontoen allerede i morgen, forsikrer en smilende direktør for samfunnsansvar og kommunikasjon i Sparebanken Øst, Per-Øyvind Mørk.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Også Solbergs smårollinger gleder seg til å få et nytt flott lysanlegg. Med bak f.v. Dag Kåre Lunden, Frode Engedal, Vidar Solberg og trener Simen Austad. </span>
Også Solbergs smårollinger gleder seg til å få et nytt flott lysanlegg. Med bak f.v. Dag Kåre Lunden, Frode Engedal, Vidar Solberg og trener Simen Austad.

- Ble helt rørt

- Jeg blir helt rørt av givergleden, innrømmer en meget glad Vidar Solberg fra Nedre Eiker-klubben.

Dermed er det duket for et LED-flomlysanlegg av Premier League-standard på Solbergbanen. Arbeidet vil starte allerede til sommeren, og forventes å være ferdig stilt i god tid før neste sesongs seriestart i bandy.

Hele 750 lux vil den maksimale kapasiteten være på den kommende lysanlegget. Med andre ord stor forskjell fra dagens lyskapasitet, som i praksis er langt under 200 lux styrke.

- Det kommer til å bli helt fantastiske lysforhold med det nye ledlyset på plass, sier en entusiastisk Vidar Solberg fra Solberg SK.

Dagens snart 50 år gamle flomlysanlegg har nå fått innkjøpt de siste (!) lyspærene tilgjengelig i Europa for å ha lys til det nye anlegget er på plass.

Kronen på verket blir tribuner med tak

Det har vært en enorm oppgradering og nybygging rundt Solbergbanen de siste årene. Kunstisanlegg ferdig for noen år siden. Nytt klubbhus med garderober, kafe og andre møterom er i bruk. Og det stanser ikke der.

- Kanskje får vi også nye tribuner med tak innen rundt 2-3 år, sier en optimistisk Vidar Solberg og får medhold av klubbkollegene Dag Kåre Lunden og klubbens styreleder, Frode Engedal.

- Med alt dette på plass etterhvert, så blir dette et fantastisk anlegg, sier Solberg.

Store arrangementer

Med et etterhvert tipp topp moderne utendørs anlegg, så kan det også forventes at SSK kan få store arrangementer i snarlig fremtid.

- Da kan det både bli bandylandskamper og NM-finalehelg her, understreker Vidar Solberg fra prosjektgruppen som har vært med på og planlegge utviklingen av klubbens egeneide baneanlegg på Solbergelva.

- Vi er kjempe fornøyd, og samarbeidet med Sparebanken Øst har vært helt topp, sier en meget godt fornøyd Frode Engedal.

Begrunnelsen til bankens samarbeid med SSK er slik:

- Klubben gjør en vanvittig god dugnadsinnsats, og nå trengte de et nytt flomlysanlegg, betoner både Mørk og Vibeke Hald Langen.

- Vi er nå inne i en ny tre års samarbeidsperiode, som gir klubben 250.000 kroner hvert år for et best mulig grunnlag for aktivitet for barn og ungdom, melder Per-Øyvind Mørk.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Solbergs styreleder Frode Enger kan ta i mot det synlige beviset for 1,6 millioner i støtte fra Sparebanken Øst ved Per-Øyvind Mørk. </span>
Solbergs styreleder Frode Enger kan ta i mot det synlige beviset for 1,6 millioner i støtte fra Sparebanken Øst ved Per-Øyvind Mørk.

To toppkamper

Denne uken spilles det forøvrig to toppkamper på Solbergbanen. Onsdag klokken 1900 mellom Solberg-Ullevål i eliteserien (Solberg vant 4-3), og torsdag spiller Norge-A menn sin første treningskamp for sesongen klokken 1930.

Motstander er det sammensatte laget «Immigrants», som består av de beste utenlandske spillerne i Eliteserien. Kampen er et ledd i denne langhelgens tre dagers landslagssamling, som ender opp med VM innendørs i Russland i månedsskiftet mars-april.

Fakta om utviklingen på Solbergbanen

  • I 1977 kom de store lysmastene som står rundt banen i dag.
  • I 2015 sto endelig et nytt kunstisanlegg klart på Solbergbanen, og størrelsen på banen ble samtidig økt til maks størrelse.
  • Før denne banen var på plass måtte bandylaget trene og spille på Vassenga i Mjøndalen når det var for mildt for naturis.
  • Banen er belyst med LED-belysning fra fire master som er 16 meter høye.
Powered by Labrador CMS