I juni åpner «The Box» i lokalene etter Tiger Tiger

SATSER STORT: Danske Rekom etablerer seg i Drammen, her representert ved Morten Malmo og Steffen Allen. Her utbringes en alkoholfri skål.

Store ambisjoner for ny nattklubb i Drammen

I midten av juni åpner «The Box» nattklubb i de gamle lokalene etter Tiger Tiger, og Engene gjenoppstår som utelivsgate.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: De nye driverne har store ambisjoner for ikke bare nattklubben The Box, men også en ny bar vegg-i-vegg med thairestauranten Yaya's. 

Dermed kan Engene bokstavelig talt få en ny vår som utelivsdestinasjon i Drammen - ett år etter at Tiger Tiger stengte dørene i mai 2015. 

I de samme lokalene har nattklubbkonsepter som Marcus, XL, Gold Room, Comeback, Klubbteatret og sist Tiger Tiger, prøvd seg i tur og orden siden nakenmodell Linda Johansen drev den kontroversielle nattklubben Galleriet på begynnelsen av 2000-tallet. 

Drives av stor aktør

Engene 12 har historie som utested helt tilbake til midten av 80-tallet, men felles for hele den over 30 år lange historien er at det er få som har greid å drive stedet mer enn noen få år av gangen. 

- Vi har planer om å få det til å gå så det suser i Drammen. Folk kan forvente seg et godt drevet utested med fokus på veldig god service, sier markedssjef Morten Malmo. 

Han er, sammen med daglig leder Steffen Allen fra Danmark, ansatt i Rekom, som har tatt over som eier av lokalene. I Danmark driver utelivsselskapet over 40 utesteder. 

- Tiger Tiger forhørte seg med Rekom om dette var noe de kunne tenke oss å ta over, og dette blir det andre stedet Rekom åpner i Norge. Fra før opplever vi stor suksess med Heidi's Bier Bar ved rådhuset i Oslo, sier Malmo.

- Et av Norges beste nattklubblokaler

Det nye utestedet kommer til å bevare mye av innredningen, som fortsatt er inntakt etter Klubbteatret og Tiger Tiger. De store lokalene fordelt på to etasjer har tre barer og er godkjent for over 300 personer.

- Frem til åpningen kommer vi bare til å gjøre mindre endringer, rydde opp og foreta nødvendige inspeksjoner med tanke på sikkerhet og tillatelser. Vi jobber også med å skaffe det rette personalet, sier Allen.

Han mener lokalene har enormt potensiale.

- Dette er en av de flotteste nattklubbene bygget i Norge noensinne, og det ser vi ingen grunn til å gjøre store endringer på, sier Allen. 

18 års-grense

Drammen kommune har tradisjonelt sett vært restriktive med skjenkebevillinger i Engene. Men The Box har nå alle papirene i orden etter en tidkrevende prosess. 

De har til og med greid å få en midlertidig skjenkebevilling for 18-åringer på fredager, som er klar fra første åpningsdag i midten av juni. 

- Det er ingen ting i mils omkrets for de under 20, så vi håper å kunne ha 18-årsgrense inntil kommunen lander på en endelig beslutning, sier Allen. 

På lørdag blir det som vanlig 20-årsgrense på utestedet, som kommer til å legge stor vekt på profesjonalitet og nulltoleranse for dop og overskjenking.

- Musikkprofilen vil bli den største forskjellen fra de som har drevet her før. Det kommer også til å skille oss fra andre nattklubber i byen. Her blir det mye mer mainstream, folkelig og variert musikk, avslutter Allen. 

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

NY GIV I ENGENE: Snart er det duket for to nye utesteder i Engene. Samme selskap står bak både ny nattklubb og bar.
UNDER OPPRYDNING: Hovedlokalet i 1. etasje er under opprydning og skal gjennom noen mindre endringer før åpning.
TO ETASJER: Morten Malmo og Steffen Allen viser frem de store nattklubblokalene.
VELKJENT INNGANGSPARTI: Nattklubblokalene i Engene åpnes på nytt.
Powered by Labrador CMS