STENSETHBAKKENE: Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
STENSETHBAKKENE: Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Selv politiet må gi tapt på glatta: - Blir du tatt med sommerdekk nå ryker lappen

Det har vært mildt sagt utfordrende kjøreforhold og tilløp til kaos i trafikken mandag. Enda er ikke snøværet over - og politiet har en klar beskjed om du har tenkt å begi deg ut i trafikken uten vinterdekk.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: To steder har utmerket seg med spesielt store utfordringer kjøremessig og trafikalt mandag: Området Stensethbakkene i Krokstadelva, og E134 fra Gullaug til Spikkestad.

Sistnevnte sted har trailerne stått i kø uten å komme seg av flekken store deler av dagen, og forårsaket køkaos helt ut på E18.

- Vi har fått mange meldinger om stans i trafikken i Spikkestadbakkene men har ikke hatt kapasitet til å dirigere trafikk på stedet, opplyser politiet.

E134: Kaos fra Gullaug til Spikkestad.
E134: Kaos fra Gullaug til Spikkestad.

I tillegg har det vært lange køer og stillestående trafikk på E18 mellom Oslo og Drammen som følge av flere snø-relaterte uhell og vogntog som ikke kommer opp og frem.

E18, MOTORVEIBRUA: Snødekke også på norges mest trafikkerte veistrekning.
E18, MOTORVEIBRUA: Snødekke også på norges mest trafikkerte veistrekning.

Politiet kom seg ikke fram

At det kan bli utfordringer i Stensethbakkene på slike dager kommer heller ikke som noe sjokk. Men stedvis har det vært så dårlig fremkommelighet at selv politiet har måtte gi tapt.

Mandag ettermiddag hadde politiet flere oppdrag på Stenseth, og tilbakemeldingen operasjonssentralen fikk fra flere patruljer var at man rett og slett ikke kom fram. Og da snakker vi moderne biler med firehjulstrekk, piggdekk og trente sjåfører.

- Det er liten tvil om at det endel steder er behov for mer brøyting. Vi har vært i kontakt med kommunen, og tilbakemeldingen her er at alt tilgjengelig mannskap er ute, og at de prioriterer etter faste oppsett, forteller politiet til DRM24.

KAOS: Flere biler stod fast i Stensethbakkene mandag ettermiddag.
KAOS: Flere biler stod fast i Stensethbakkene mandag ettermiddag.

Mister førerkortet

Tidligere mandag skrev DRM24 at fire sjåfører bare i vårt distrikt allerede hadde blitt anmeldt for kjøring med sommerdekk. Hvor mange det er snakk om totalt i løpet av dagen, har ikke politiet oversikt over på stående fot mandag kveld. Men lista er lagt:

- Kjører du på sommerdekk nå og forårsaker trafikkuhell blir du anmeldt og får beslaglagt førerkortet.

Totalt i løpet av dagen er det registrert over 100 trafikkuhell bare i Sør-Øst politidistrikt.

- Det er kanskje ikke så overraskende og litt som forventet når den første snøen kommer, men allikevel ekstremt mye, sier politiets oppdragsleder i Buskerud til DRM24.

Det har også i løpet av ettermiddagstimene vært en rekke mindre trafikkuhell i drammensområdet, men ingen alvorlige hendelser.

Blant annet har det vært en smell på Husebysletta i Lier, en møteulykke med mindre materielle skader ved Dalerovergangen på Ytterkollen og en bil som kjørte av veien ved Hovjordet og måtte sikres av brannvesenet.

Powered by Labrador CMS