FIS gjør helomvending:
Utestenger Russland

Det er klart etter et ekstraordinært styremøte i det internasjonale skiforbundet tirsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

NORGE/DRAMMEN: Det opplyser FIS i en pressemelding. Utestengelsen gjelder både russiske og hviterussiske utøvere, og kommer etter et døgn med massivt press.

Utestengelsen gjelder foreløpig kun ut 2021/2022-sesongen, og hovedbegrunnelsen er ifølge FIS ikke krigen i Ukraina, men «økende sikkerhetsutfordringer for utøvere og lokale arrangører».

Erik Røste, skipresident i Norge, uttaler til pressen tirsdag ettermiddag at «avgjørelsen burde ha kommet tidligere, og har tatt for lang tid».

Det norske skiforbundet uttaler i en pressemelding at de er lettet.

- Dette har vi i Skiforbundet jobbet intenst for de siste døgnene, og jeg er svært glad for at styret i det internasjonale skiforbundet (FIS) nå har konkludert med at Russland og Hviterussland utestenges fra kommende arrangementer, sier Røste.

Selv om det nå er avklart at de kommende arrangementene vil gå uten russisk og hviterussisk deltagelse, ønsker Norges Skiforbund, i samarbeid med de lokale arrangørene, å «synliggjøre fordømmelsen av de grunnleggende bruddene på folkeretten begått ovenfor Ukraina og det ukrainske folk på de kommende arrangementene», heter det i pressemeldingen.

- Vi vil gjennom våre arrangementer nå millioner av TV-seere over hele verden, og de vil ikke være i tvil om det norsk folks støtte og sympati for det ukrainske folk, uttaler Røste.

Powered by Labrador CMS