VIL TREKKE SEG: - Hvis ikke Norges Skiforbund og Norges Idrettsforbund klarer og stå opp mot FIS eller andre, blir dette min siste dugnad i skisprinten, sier Kjell Arne Hermansen (t.h.), leder for Drammen Høyre, her sammen med frivillig Espen Formoe fra Konnerud IL.

Massiv politisk skisprint-boikott:
- Blir min siste dugnad

Profilerte drammenspolitikere nekter å stille som både frivillige og tilskuere i protest mot russisk deltagelse.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Jeg tenker på demokratiet og Ukraina. Jeg må følge mitt kompass, så jeg ønsker ikke være en del av denne unnfallenheten i idretten, uttaler Hermansen.

Lederen av Drammen Høyre er også en av Drammens mest innflytelsesrike innenfor frivilligheten. Han kommer med en krystallklar advarsel.

- Hvis ikke Norges Skiforbund og Norges Idrettsforbund klarer og stå opp mot FIS eller andre, så blir dette min siste dugnad i skisprinten. Jeg trekker meg også fra mitt verv i Viken Idrettskrets, sier Hermanensen, som undertstreker at han vil jobbe videre for at barn og unge skal få glede av fysisk aktivitet.

Partikollega og tidligere ordførerkandidat Fredrik A. Haaning vil også boikotte arrangmentet ved russisk deltagelse.

- For første gang siden skisprinten i Drammen ble arrangert første gang i 2003, kommer jeg ikke være tilskuer under rennet, sier Høyre-toppen (bildet).

- Ønsker ikke bidra

Gruppeleder for Drammen Venstre, Herman Ekle Lund, støtter opp om boikott, og ønsker heller ikke bidra som frivillig.

- Vi skulle etter planen delta som frivillige under skisprinten, men i lys av FIS’ avgjørelse om å ikke utestenge utøverne som representerer landet som utøver folkerettsbrudd i Ukraina, ønsker ikke vi lenger å bidra til dette arrangementet, sier Ekle Lund (bildet).


- Vi kan ikke stå inne for å bidra til et arrangement som slik, ufrivillig, er med på å legitimere et menneskefiendtlig regime. Vi vil ikke jobbe for en internasjonal organisasjon som nekter å ta dette på alvor, på tross av all den tragiske informasjonen FIS og alle andre nå sitter med, sier Lund.

Han understreker at dersom situasjonen endrer seg før rennet torsdag, vil han naturligvis stille opp.

Tidligere mandag ble det klart at ordfører Monica Myrvold Berg la ytterligere press på FIS i en felles uttalelse med byrådsleder Raymond Johansen i Oslo.

Powered by Labrador CMS