RUSSERE PÅ SKISPRINTEN: Her fra en tidligere anledning.

Russisk landslagstrener:
- Vi kommer til Drammen

Russerne har ikke tenkt å la seg stoppe av Skiforbundets og Skisprintens erklæring om at de er uønsket.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Lørdag kom beskjeden fra både skiprint-arrangøren i Drammen og Det Norske Skiforbundet: Russiske utøvere er uønsket og ikke velkommen i konkurranser på norsk jord.

Senere sluttet også Norges Idrettsforbund opp om budskapet, og har erklært at de ønsker full utestengelse av russiske og hviterussiske utøvere. Det fikk imidlertid ikke russerne til å endre planene.

- Vi er ikke i noen krig

Russlands landslagstrener Jegor Sorin bekrefter overfor NRK at de vil reise til Drammen for å kjempe mot andre nasjoner om heder og ære i skisprint-løypa - mens det Ukrainske flagget vaier fra toppen av rådhuset.

– Ja, selvfølgelig. Jeg reiser til Drammen. Vi skal konkurrere i Drammen og så i Holmenkollen.

Han legger til at han er opprørt over det norske forbundet.

- Vi er russiske utøvere. Vi er her, vi er ikke i noen krig. Vi er idrettsutøvere, ikke soldater, sier Sorin.

Det tar han imidlertid feil. Russlands fremste skikonge, Aleksandr Bolsjunov, som tidligere har deltatt i Skisprinten i Drammen, er kaptein i den russiske nasjonalgarden og personlig forfremmet av Vladimir Putin.

En av de andre russiske skistjernene, uttalte overfor NRK lørdag at det som pågikk i Ukraina ikke var noen krig, men en «redningsaksjon», på spørsmål om hvordan de så på situasjonen.

Ankommer mandag

De russiske utøverne er ventet å ankomme Drammen mandag, hvor de vil innlosjeres på hotell og trene i byen frem til Skisprinten torsdag 3. mars.

Inntil det internasjonale Skiforbundet (FIS) velger å utestenge russiske utøvere, kan man i teorien ikke nekte de å stille til start i internasjonale renn.

De norske utøverne støtter skiforbundets Russland-boikott.

Powered by Labrador CMS