DRONNINGEN AV DRAMMEN: Kristine Stavås Skistad knuste svenskene og resten av verdenseliten på hjemmebane.

Stavås Skistad med historisk sprintseier

Parkerte verdensmester Jonna Sundling og tok overlegen seier i kvinnenes finale under skisprinten.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ståvas Skistad fra arrangørklubben Konnerud IL var forhåndsfavoritt på hjemmebane, og var i en helt egen klasse under skisprintens 20-årsjubileum.

Stavås knuste konkurrentene i prologen med 3,7 sekunder ned til Jonna Sundling, og så knapt andpusten ut da hun gikk i mål.

I kvartfinale og semifinale så Skistad ut til å gå taktisk godt, og kontrollerte det hele med stor ro og sparte på kreftene. I finalen fosset Skistad ut i tet, men slapp Jonna Sundling foran seg opp bakkene rundt Bragernes kirke før utforkjøringen. Ned mot Sankt Hallvards brønn skled Skistad fra sin svenske erkerival, og opp mot kirkebakken var det kun Stavås Skistad alt handlet om.

Sprintfantomet fra Konnerud staket seg fra konkurrentene og gikk over mål i ensom majestet etter å ha parkert resten av verdenseliten fullstendig.

Jonna Sundling gikk i mål på andreplass og Tiril Udnes Weng fullførte på tredjeplass.

- Stavås Skistad setter opp en vanvittig fart i motbakken inn mot mål som muligens ingen andre i verden er i stand til å matche. Når vi ser Johanna Sundling der og vet hva hun har levert i år, er dette mektig imponerende. I dag er Stavås Skistad i en helt egen klasse, kommenterte NRK-ekspert Fredrik Aukland.

SVENSK KAPITULASJON: - Jeg ga det jeg hadde men jeg følte meg som en snegle på slutten i dag. Men det er alltid så herlig atmosfære og stemning her i Drammen, sa en blid verdensmester og olymisk mester Jonna Sundling til NRK etter finalen.

Revansjelysten Skistad: - Veldig stas

Det var en strålende fornøyd Stavås Skistad i seiersintervjuet med NRK etter målgang i det som er hennes andre verdenscupseier.

- Det var veldig stas å gå i Drammen og sykt deilig å gå så fort, sa Skistad.

Hun forteller at det var ekstra deilig å bevise hva hun var god for etter nedturen i VM-finalen, som endte på femteplass bak fire svensker.

- Jeg var ikke så blid når jeg dro hjem fra VM så det var deilig å få en opptur nå, sa Skistad.

Johannes Høstflot Klæbo vant herrenes sprintfinale helt overlegent og tok med det sin fjerde triumf i Drammen.

Se flere bilder fra skisprinten:

Powered by Labrador CMS