FÅR IKKE HENGE I FRED: Mye tyder på at kommunen må bestille opp et reservelager av Pride-flagg etter at det ble vedtatt innkjøpt til alle skolene for markering i fjor.
FÅR IKKE HENGE I FRED: Mye tyder på at kommunen må bestille opp et reservelager av Pride-flagg etter at det ble vedtatt innkjøpt til alle skolene for markering i fjor.

Skjending av pride-flagget ved flere skoler

Herjet med, stjålet eller ødelagt på alle Svelvik-skolene under pride-markeringen onsdag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Fredag kunne DRM24 fortelle om hendelsene hvor Pride-flagget ble revet ned og skjendet av muslimske elever på Fjell skole under pride-markeringen onsdag. Nå viser det seg at tilsvarende hendelser har funnet sted også i Svelvik.

- 31. mai ble regnbueflagget på Tømmerås skole revet ned, det samme ble forsøkt ved ungdomsskolen, mens på Tangen skole ble flagget stjålet – og gjenfunnet oppklippet i en skråning, skriver Svelviksposten fredag kveld.

– Jeg vet at det har skjedd noe lignende ved alle de tre skolene i Svelvik nå, og det er fryktelig trist, sier rektor ved Tømmerås skole Kim Flemmos, til avisa.

Rektor Karen Helena Biørn Rosø på Svelvik ungdomsskole, bekrefter at det også her ble gjort forsøk på å rive ned regnbueflagget onsdag.

- Ansatte fikk stoppet tilløp til tull, snakket med dem som forsøkte seg og meldt ifra videre, sier hun til avisa.

Foreldre informert av skolen

I likhet med på Fjell, skal flaggene på Tangen og Svelvik skole ha blitt revet ned etter kort tid i løpet av skoledagen. I etterkant har rektor Flemmos sendt melding til alle foreldre om saken.

- Vi opplevde stort engasjement og forståelse hos de aller fleste av elevene under Pride-markeringen. Men det er uansett ikke greit, og for enkelte opplevdes det nok veldig sårt at et viktig symbol ble tullet med på denne måten. Ikke minst etter at hele skolen har hatt stort fokus på inkludering denne uka, uttaler rektoren til Svelviksposten.

Han opplyser at problemstillingen i tillegg vil bli tatt videre på tverrfaglig plan over helgen.

Klippet i stykker

På Tangen skole skal noen ha forsvunnet med hele flagget, klippet det i stykker og kastet det i en skråning. Det bekrefter rektor Bente Hauglin Liang overfor Svelviksposten.

Her mistenker ikke rektor at elever står bak, og betegner det hele som trist og unødvendig.

– Det er en ting å finne på noe tull og tøys, noe annet å faktisk ødelegge flagget. Dette er et symbol på veldig sentrale verdier i samfunnet vårt, uttaler Liang til avisa.

Powered by Labrador CMS