KOMMUNIST MED KAPITALIST-DRIKK: Rødts gruppeleder Jørgen Harboe Wilhelmsen kunne unne seg en god slurk Coca-Cola for å feire gjennomslag for oppstramming av kontroll med lønnsavtaler i serveringsbransjen.

Skjenke-seier for Rødt - sikret minstelønnskrav i utelivet

Rødt gikk til valg på å sikre lønnsvilkårene til de ansatte i utelivsbransjen. Denne uka fikk de flertall for forslaget.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det skjedde i forbindelse med behandling av skjenkepolitikken (alkoholpolitisk handlingsplan) i kommunestyret denne uka.

- Arbeidstilsynet har tidligere uttalt at så mange som 30 prosent av utestedene i Norge ikke betaler minstelønn til sine ansatte. instelønnsforskriften sikrer at alle ansatte skal ha minst 190,79 kroner i timen. Dette er i seg selv ikke en videre høy lønn og å betale mindre enn dette er altså ulovlig. Når dette likevel skjer er det sosial dumping. Når andelen utesteder i Drammen med tariffavtaler er så lav, er det ikke usannsynlig at dette tallet vil kunne være høyere i vår region, sa Rødts gruppeleder Jørgen Harboe Wilhelmsen fra talerstolen.

Han fikk flertall for at følgende vilkår knyttes til skjenkebevillinger i Drammen kommune:

«Bevillingshaver har dokumentasjon på at ansatte er registrert i arbeidsregisteret og at de har lovlige arbeidskontrakter», samt at lønnsvilkårene er i samsvar med tariffavtale for overnattings-, serverings- og cateringsvirksomheter
.

- Det er svært gledelig at Drammen kommune skal kunne frata de useriøse aktørene skjenke- og serveringsbevillinga ved brudd på minstelønnsforskriften. Utelivet generelt er preget av stor overetablering og usunn konkurranse og altfor mange virksomheter er preget av useriøsitet. Lønna til de ansatte er ofte det som ender med å lide for å sikre lønnsomheten, uttalte Harboe Wilhelmsen.

Powered by Labrador CMS